Kultur

ASAP Rocky får støtte fra kongressmedlemmer

Menneskerettighetene til ASAP Rocky krenkes av svenske myndigheter, sier amerikanske kongressmedlemmer til TMZ. Nå krever de at rapperen slippes fri.

Onsdag meldte nettstedet at kongressmedlemmene aktet å stille seg opp på trappen til den amerikanske kongressbygningen i Washington DC for å protestere, med krav om at ASAP Rocky settes fri.

Det er snakk om demokratene Hakeem Jeffries og André Carson, som begge er med i sammenslutningen Congressional Black Caucus. Også Adriano Espaillat fra Congressional Hispanic Caucus, de latinamerikanske representantenes gruppe, blir med på protestaksjonen, ifølge TMZ.

De vil at det skal legges press på det amerikanske utenriksdepartementet for å ta opp fengslingen med svenske myndigheter.

Advokaten til rapperen ASAP Rocky (bildet) sier varetektsfengslingen "er ødeleggende" for ham. Foto: AP

I løpet av fredag må svenske myndigheter ta ut siktelse mot ASAP Rocky. Foto: AP

Jeffries, som representerer New York - som er Rockys hjemstat, har engasjert seg mot det såkalte «hiphop-politiet» i USA, som han hevder har forfulgt rappere spesielt i årevis.

– Nå får verden se at dette ikke bare er et amerikansk fenomen, sier Jeffries til TMZ, der han også fastslår:

– Situasjonen med Rocky er uheldig, skandaløs og trenger å ta bli tatt opp.

ASAP Rocky, eller Rakim Mayers som han heter, sitter varetektsfengslet mistenkt for mishandling etter en hendelse i Stockholm 30. juni. Ifølge TT må det tas ut siktelse mot ham senest fredag denne uken.

Mer fra Dagsavisen