Kultur

Flere detaljer lekker ut om James Bond-innspilling i Nittedal

En av scenene i den nye James Bond-filmen som skal spilles inn i Nittedal, har fått tittelen «Jente løper i snø og islagt vann».

Romerikes Blad har fått tilgang til flere dokumenter som inneholder nye opplysninger knyttet til den sterkt hemmeligholdte innspillingen.

Et av dokumentene er en søknad fra filmproduksjonsselskapet Truenorth Norway til Arbeidstilsynet om å få benytte barn i filminnspilling. Opptakene til denne scenen skal foregå fra 25. til 31. mars, fremgår det.

Ingen har åpent bekreftet at filmen med arbeidstittel «Bond 25» skal spilles inn i Nordmarka, men i dokumentene brukes «B25» flere ganger. Også James Bonds logo – 007 – synes i flere av papirene.

Avisen har også sett dokumenter der det er gjort undersøkelser av istykkelsen på et vann som på kartet er identisk med Langvann.

Ryktene begynte å svirre i forrige uke etter at det ble kjent at det var snekret en stor hytte på isen i myrkanten ved Langvann i Hakadal. Fredag ble det imidlertid bekreftet gjennom dokumenter fra kommunen at det skal spilles inn film ved den nybygde hytta.

«Bond 25» med Daniel Craig i hovedrollen, blir tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for å spille inn i Norge. Filmen skal ifølge filmstedet IMDB ha premiere i februar 2020 og er den 25. i rekken om Agent 007.

Nyeste fra Dagsavisen.no: