Kultur

Dagsavisen kjøper Demokraten

Fredrikstad-avisa Demokraten er siste tilskudd i den stadig voksende Dagsavisen- familien.

Dagsavisen AS har inngått avtale om å kjøpe Fredrikstad-avisa Demokraten fra Agderposten Medier.

– Agderposten Medier har vært en seriøs og dedikert eier for Demokraten de siste årene, men både Agderposten Medier og vi mener at avisa passer bedre inn i vårt nettverk av konkurranseutsatte nummer to-aviser, sier Eirik Hoff Lysholm, administrerende direktør og sjefredaktør i Mediehuset Dagsavisen.

Sterk vekst

Nummer to-avisene Moss Dagblad, avisa Fremtiden i Drammen og Rogalands Avis i Stavanger er allerede del av Dagsavisen-familien. Lokale nyheter produseres lokalt, mens redaksjonen i Oslo leverer nasjonale nyheter, utenriks- og kulturstoff.

– Vi har en offensiv og internasjonalt anerkjent modell for slike aviser, og mener vi kan bidra til å sikre Demokratens overlevelse og helt nødvendige digitale transformasjon. Hele Dagsavisen-familien står sterkere økonomisk enn på mange år, og digitalt opplever vi sterk vekst. Derfor er timingen riktig for å vokse videre med enda en avis som kan dra nytte av vårt nettverk og overlevelsesmodell, sier Eirik Hoff Lysholm.

Mangfold

Dagsavisen overtar formelt eierskapet i Demokraten fra 1. januar.

– I en digital tidsalder kommer de store truslene fra internasjonale giganter som Google og Facebook, og vi tror mediemangfoldet i Fredrikstad står sterkere i denne konkurransen med Demokraten enn uten. Derfor mener jeg at en økt satsing på Demokraten også vil være bra for Fredriksstad Blad, som jo har lykkes imponerende godt digitalt de siste årene. Hvordan vår satsing blir i detalj, må vi nesten komme tilbake til. I første omgang trenger vi litt tid til å bli bedre kjent med Demokraten og leserne, og også se på synergier med den lokale Dagsavisen-redaksjonen vi allerede har i Fredrikstad og Østfold, uttaler Lysholm.

Lykke til

Konsernsjef i Agderposten Medier, Nils Gauslaa, ønsker lykke til med satsingen i Fredrikstad.

– Dagsavisen har de beste forutsetninger for å lykkes med den. Agderposten Mediers driftsmodell for lokalaviser med en sterk markedsposisjon ute i distriktene, har ikke vist seg like godt egnet for Demokraten. Vi tar nå konsekvensen av dette og mener bestemt at Dagsavisen har den kompetansen, innsikten og teknologien som skal til for å videreutvikle Demokraten til beste for både lesere og annonsører i Fredrikstad.

Nyeste fra Dagsavisen.no: