I kveld har «Den andre Munch» premiere på NRK2: Dokumentarfilmen laget av Joachim Trier og broren Emil om Karl Ove Knausgård og arbeidet med utstillingen «Mot skogen – Knausgård om Munch».
Det var Munch-museet som ba Knausgård være kurator for en Munch-utstilling sommeren 2017. Utstillingen ble en stor suksess og samlet nærmere 130.000 besøkende.
Les hva Dagsavisens Lars Elton skrev om utstillingen: Kjendisens inntogsmarsj
I forlengelsen av utstillingen ga Knausgård også ut en bok om Munch, «Så mye lengsel på så liten flate: En bok om Edvard Munchs bilder». I boken samtaler han med flere forfattere og kunstnere og kulturpersonligheter om Munch, blant andre Joachim Trier.
Arbeidet med filmen har også fått plass i boken, der brødrene Trier filmer Knausgård i Villa Stenersen, og drar med Knausgård til Åsgårdstrand. Emil Trier har regien på filmen.
Les også: Kurator Knausgård på jobb
To nye
I høst er Karl Ove Knausgård aktuell med to nye sakprosa-bøker på Oktober forlag, begge satt opp for utgivelse i september:
* «I kyklopenes land (tekster 1998-2018)». Samler essays og artikler av Knausgård gjennom 20 år, henter tittel fra den omstridte kronikken han skrev for Dagens Nyheter i 2015, der han kalte Sverige for «et land fullt av kykloper»
* «Utilsiktet». Nyskrevet boklengde-essay i Oktobers nye serie «Lese/Skrive», der utvalgte forfattere inviteres til å reflektere over egen skriving og lesing. De to første utgivelsene i serien kom i vår, ved Terje Holtet Larsen og Ingrid Z. Aanestad.
Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!
Siste kamp
I både USA og Storbritannia er forventningene store foran utgivelsen av sjette og siste del av «Min kamp», som foreligger på engelsk i september. Oversettelsesarbeidet har tatt lang tid for den 1200 sider tjukke romanen, som kom på norsk i 2011. Jobben er fordelt på to oversettere, Knausgårds faste «Min kamp»-oversetter Donald Bartlett og Martin Aitken.