Kultur

Pelsstopp for luksusmerket Versace

Motehuset Versace skal slutte å bruke ekte pels i produktene sine, sier sjefdesigner i selskapet, Donatella Versace.

Donatella Versace til høyre, her smmen med VOGUE-redaktør Anna Wintour på besøk i Vatikanet for å planlegge den kommende utstillingen på Metropolitan Museum of Art i Mai.

– Pels? Jeg har sluttet med det. Jeg vil ikke drepe dyr for å skape mote, det føles ikke rett, sier Versace til The Economists magasin 1843.

Av: Sissel Hoffengh

Den italienske motedronningen ga ingen flere detaljer, og uttalelsene står i kontrast til tidligere uttalelser fra motemerket.

På Versaces hjemmesider ble kunder fortsatt oppfordret til å kjøpe «jakker utsmykket med pels, som vil vekke oppsikt» da intervjuet med Versace ble gjennomført.

Les også:Gucci blir pelsfrie. – Pels er ikke lenger på moten, sier CEO Marco Bizzarri.

Norske klesdesignere har lenge gått i bresjen for å lage pelsfri mote, og internasjonalt har designer Stella McCatrney vært foregangskvinne når det gjelder dyrevelferd og antipels-mote. Tidligere i år ble det klart at den nroske regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen, til skuffelse for noen og glede for mange. Internasjonalt har pelsnekt sittet litt lengre inne. Mens designere som Armani, Calvin Klein, Hugo Boss og Ralph Lauren, alle har tatt avstand fra pelsbruk i sine produkter, har Versace, Dolce og Gabbana og Gucci - sistnevnte skal også bli pelsfri - fortsatt å inkludere pels i sine kleskolleksjoner. Spesielt mink og mårhund har vært mye brukt hos Versace.

I høst- og vinterkolleksjonen fra 2017 var både mink- og pelskåper en del av sortimentet, ifølge dyrevelferdsorganisasjonen Humane Society International (HSI).