Kultur

Ler av Trump

Russell Howard er på Norgesturné.

Er det én mann Russell Howard ikke liker, er det Donald Trump, amerikanernes oransje president. En mann som det ifølge Howard selv ikke er mulig å fornærme. Men broren hans har gjort sitt beste. Mer om det siden.

Apollo

37-åringen Russell Howard, fra Bristol, er blant Storbritannias største komikere og mange kjenner ham fra «Live at the Apollo».

Men det er mye i verden som ikke henger på greip, skal vi tro Howard.

– Det er noe av poenget med showet. Jeg er 37, og verden har aldri føltes rarere. Det er en nasjonalistisk vind som sveiper inn over oss, Europa og Amerika. Vi har det også hos oss i England. Jeg synes det er både trist og skummelt, men også fascinerende. Det er en interessant ting å snakke om. Det som går meg på nervene, er at det er så ufrivillig mye humor å finne i folk som Trump, Le Pen og de andre. Min reaksjon er å le av dem. Selv i de mørkeste stunder trenger vi noe å le av, sier Howard.

Sinnet mot Donald Trump, ja. Det går i familien. Da Howard var i Aberdeen nylig og feiret sin 37-årsdag, bestemte broren hans, Daniel, seg for å gi Russell en gedigen bursdagspresang.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Trump

Og han hadde snakket om det før:

– Ja, han gjorde et forsøk på å bryte seg inn på Trumps golfbane i Aberdeen og bæsje i alle Trumps hull. Han kunne jo bare kjøpt en øl til meg, ler Howard.

Daniel ble visstnok stoppet av vaktene, men så hadde da også Russell annonsert dette innbruddet i intervjuer lang tid i forveien.

Hjemme i England er Howard kjent for sine utbrudd mot verden, om vi kan si det slik, i hans TV-show «Russell Howard’s Good News» – et program som ble stemt fram som tidenes beste på BBC3.

Programmet kan du se på YouTube i Norge. Der har særlig Brexit og Trump fått gjennomgå så det holder. Det er masse som er feil med verden i dag, skal vi tro Howard. Men også rasisme og generell idioti, samt bisarre systemfeil i britisk politikk, får sitt.

Han lever av å fortelle vitser, men hva han skal si i Norge, er han ikke sikker på.

– Nei, det finner jeg ut av samme dag.

Howard innrømmer at han ikke vet all verden om Norge. Han opptrer også i Tromsø, Bergen, Trondheim og Stavanger.

I byen

Og i Oslo. Hva vet han om Oslo?

– He-he. Det er rart det der. Når jeg er ute på turné lærer jeg mye unyttig. Ikke sånne ting som hva deres statsminister heter. Forrige gang jeg var i Oslo tok jeg meg en tur i gatene, og det som slo meg var at dere er mange store karer som bærer på små hunder. Det lærte jeg, ler Howard.

Mer fra Dagsavisen