Kultur

Ny konsertarena i Oslo

Til sommeren blir Voldsløkka i Oslo åpnet for gigantkonserter. Arrangør Peer Osmundsvaag har fått klarsignal fra Oslo kommune.

Bilde 1 av 2

– Ideen kom mens jeg sto på Voldsløkka på trening med sønnen min. Jeg begynte å tenke: Hvorfor har det ikke vært konserter her før? forteller Peer Osmundsvaag, daglig leder i konsertarrangørene Atomic Soul. Nå har Osmundsvaag sikret tillatelse til å arrangere storkonsert på idrettsområdet Voldsløkka første helgen i juli 2017.

Tidligere har Osmundsvaag fått verdensstjerner som Justin Bieber, Prince og Leonard Cohen til Oslo. Atomic Soul samarbeider med den internasjonale konsertgiganten AEG Live, som bl.a. arrangerte den forrige turneen til Rolling Stones. Siden 2014 har Atomic Soul også arrangert festivalen Piknik i Parken i Frognerparken.

Kommentar: Stor og større (Geir Rakvaag)

Tillatelse

Det var i vår at Osmundsvaag begynte å jobbe med ideen om å ta i bruk Voldsløkka som ny konsertarena. I slutten av juni la han fram planene og fikk tillatelse fra Bymiljøetaten og Bydel Sagene, for utendørs konsertarrangement med et publikumsområde på hele 40.000 kvadratmeter. I søknaden het det at Atomic Soul ville ha et arrangement med «et større utenlandsk band med en målgruppe på 25-75-åringer, og 2-3 supportband». Da tillatelsen var gitt, gikk Osmundsvaag og Atomic Soul i forhandlinger med et større internasjonalt band, men kom ikke i mål med avtalen. Osmundsvaag har imidlertid fortsatt gjennom høsten med planene for heldags konsertbegivenhet på Voldsløkka. Aktuelle datoene er 1. og 2. juli, eventuelt begge dager, avhengig av hvilke artister som er tilgjengelig.

– Vi jobber med et stort internasjonalt navn nå, som vi regner med å ha klart før jul, slik at vi kan starte billettsalget, sier Osmundsvaag.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer enn 30.000

Siden 1980-tallet har Valle Hovin vært arenaen for de største internasjonale artistene, som AC/DC, Madonna og U2. Men med utbyggingen av Vålerengas nye fotballstadion forsvant Valle Hovin som konsertarena. Ullevaal stadion har vært brukt til konserter med blant andre Bruce Springsteen og Bon Jovi, og rommer rundt 30.000. Osmundsvaag har vært på utkikk etter et konsertområde med plass til enda flere. For å kompensere for økt dollarkurs, ønsket Atomic Soul muligheten til å selge flere billetter enn Ullevaals 30.000, istedenfor å måtte øke billettprisen.

Les også: Åpner ny kino i Oslo

Heldagsprogram

Osmundsvaag er begeistret for potensialet til Voldsløkka som konsertområde.

– Området kan romme så mange som 60.000. Men det er ikke helt der oppe vi vil være. Får vi til 30.000, vil det være en stor suksess. Vi tenker oss et heldagsprogram med en stor headliner og et par-tre andre band som settes opp ut fra hvem som blir toppnavnet, sier Osmundsvaag.

– Med dette får Oslo en konsertarena som er stor nok til at Oslo igjen er med på det europeiske storbymarkedet, slik at de store artistene ikke drar forbi Oslo om sommeren, sier Osmundsvaag.

Lokalpatriot

Osmundsvaag ser fram til å ta i bruk Voldsløkka som alternativ.

– Jeg bor på Sagene selv og er lokalpatriot. Det er en bydel som genererer positivitet og stolthet. Vi har involvert Sagene IF i planleggingen, slik at arrangementer på Voldsløkka kan skape inntekter for Sagene IF, sier Osmundsvaag.

– Vi synes dette er kjempegøy, sier Vibeke Thelin, daglig leder i Sagene IF.

– Ikke minst er det mange ungdommer på Sagene som vil synes det er stas å få være med på dette.

Kulturbyråd positiv

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen er glad for initiativet.

– Dette er bra for Oslo, og bra for Sagene. Nå som vi ikke lenger kan bruke Valle Hovin har det vært behov for å finne andre steder i Oslo for konserter. Voldsløkka ligger sentralt med lett atkomst. Vi har diskutert planene med Atomic Soul, og gitt signal om at dette er ønskelig. Jeg er glad for at dette nå ser ut til bli en realitet på Voldsløkka.

Les også: – Skulle ønske det gikk raskere