Kultur

Hei, de er tilbake

deLillos gleder seg til å komme tilbake på scenen, i Sarpsborg lørdag. Den første konserten etter at Lars Lillo-Stenberg ble operert for et hjerteinfarkt for to måneder siden.

Lars-Lillo Stenberg er klar for nye konserter og nytt album.

«Endelig er vi i gang igjen etter denne rare sommeren. Gjett om vi gleder oss til å treffe dere ute på veien i høst», sier gruppa i en uttalelse på Facebook. Alle sommerplanene til deLillos måtte avlyses da Lars Lillo-Stenberg ble rammet av et hjerteinfarkt. Operasjonen gikk bra, og gruppa stiller nå igjen på scenen, som første gruppe ut på Sarpsborgfestivalen lørdag ettermiddag.

Trøst og omtanke

Lars Lillo-Stenberg skriver på Facebook at han er overveldet over omtanken og alle de trøstende hilsenene han har fått: «Operasjonen, som altså var en bypass, var vellykket. Fire trange blodårer ble forsterket med fire friske, og nå skal dette være like godt som nytt. Kroppen føler seg overkjørt av en trikk etter et slikt relativt stort inngrep, så når dere skriver at jeg må bruke min tid på å finne krefter, så kjenner jeg nå at det er jeg helt enig i», meldte Lillo-Stenberg etter operasjonen.

Lars Lillo-Stenberg gjør ingen nye intervjuer i første omgang, men leder for gruppas Plateselskap Drabant, Terje Pedersen, forteller at gruppa gleder seg til å spille i Sarpsborg i dag.

– Fokuset nå er på at Lars skal komme i form igjen, og at de skal øve, sier Pedersen. I første omgang dreier det seg om to kortreiste konserter, Sarpsborg i dag, og i Nittedal fredag. I midten av oktober går de i gang igjen.

Nytt album

deLillos gir ut det nye albuet «Peiling på seiling» 28. oktober, og kom med en forsmak med singelen «Aldri epleslang» på forsommeren. En vemodig sang om barnas datavaner, som fører til at de aldri går på epleslang eller ringer på dører og stikker av. Tekstlinjen om at «ingen barn er ute i gaten» har kanskje tapt seg litt etter at Pokémon Go ble sommerens store farsott, men Terje Pedersen forsikrer at den får være med videre til albumet likevel.

Denne høsten er det 30 år siden Delillos ga ut sitt første album, «Suser av gårde», som her i avisa er kåret til tidens aller beste norske. Denne satte i fjor høst gang gruppas konsertserie på Popsenteret/Riksscenen der de spilte alle sine 15 album i sin helhet, i rekkefølge, i løpet av ti kvelder.

I andre DeLillos-nyheter gir svenske Natasja Holmboe 23. september ut albumet «Sväva över stan – Natasja Holmboe sjunger deLillos på svenska». Den første singelen fra albumet er «Finnes det en kvinne», som i Holmboes versjon heter «Finns det en man».

Geir Rakvaag

Geir Rakvaag

Journalist i Dagsavisen