Kultur

Norges beste reisebloggere

Trenger du inspirasjon til reisen? Sjekk ut bloggene til Norges beste reisebloggere.

Bilde 1 av 3

Det har vokst fram en stor skog av reisebloggere som byr på personlige reiseopplevelser fra hele kloden. Nå har reisesøkemotoren Travelmarket kåret de beste bloggene, og helt på toppen kom Ingeborg Lindseth, som driver reisebloggen Hamacareiser.com.

«Hamacareise scorer toppkarakter både på innholdet, som er personlig, nyttig og inspirerende (med blant annet personlige videoer), og det flotte visuelle uttrykket. I tillegg er siden enkel å navigere rundt på», skriver Travelmarkets egen jury. De påpeker også at Lindseth både klarer å inspirere og å komme med mange nyttige praktiske tips på nettsidene sine, som pakke-og backpackingguider. På bloggen kan du også få smed deg et gratis nettkurs i reisefotografering – Lindseth er nemlig også en lidenskapelig fotograf.

Nyttige og inspirerende reisetips finner du også hos Reiselykke.com og Renatesreiser.com, som kom på andre og tredje plass. Her er bloggernes favorittreisemål og noen av deres lureste triks!

LES OGSÅ: På liv og død i Katmandu

1. Hamacareise.com

Ingeborg Lindseth

Har reist i: Over 50 land.

Målgruppe: Globetrottere, alle reisende.

Derfor reiser jeg: Reising er livets beste skole! Både fordi jeg lærer så mye om verdens mangfold, om det å støte på uforutsette utfordringer og ikke minst om meg selv. I tillegg opplever jeg at reising gjør oss mennesker mer takknemlig for de godene vi har og mer tolerante og uredde for det ukjente – egenskaper jeg tror verden desperat trenger mer av nå om dagen.

Mine favorittreisemål: Til nå er Lofoten favoritten! Jeg har enda til gode å finne vakrere og mer urørt natur enn i vårt eget land. Jeg tar meg også stadig meg selv i å lengte tilbake til Kerala i India. Kombinasjonen av nydelig krydret mat, utrolig gjestfrie mennesker og mange ukjente steder å utforske er fantastisk. Å stå og se på at flere tusen lysende lanterner bli sluppet samtidig opp på en mørk nattehimmel under Lanternefestivalen Yi Peng i Thailand var også mildt sagt helt fantastisk!

Mitt lureste reisetriks: Stå opp før solen for å oppleve det magiske morgenlyset!

Pakker alltid: Kamera og rettetang.

Neste tur går til: En to ukers reise i innlandet av Tyrkia for å fly varmluftsballong over Cappadocia og å utforske Tyrkia utenfor allfarvei.

LES OGSÅ: Matbloggernes smakfulle reisetips

2. Reiselykke.com

Mette Solberg Fjeldheim

Har reist i: Over 40 land.

Målgruppe: Post-backpackere, 40+.

Derfor reiser jeg: Det utvider horisonten min. Jeg lærer mer, får økt forståelse for andre kulturer og andre måter å leve på. Og fordi det gjør noe med meg. Jeg blir modigere, klokere og får større forståelse for historiske og strukturelle sammenhenger. Jeg har alltid ment at det er lurt å ta utdannelse, og at å lese bøker – både skjønnlitteratur og fagbøker – gir kunnskap ingen kan ta fra deg. Men det er som reisende, der jeg møter andre kulturer, mennesker og sedvaner, at jeg virkelig får erfare hva det vil si å være et menneske, en del av verden og historien.

Mine favorittreisemå: Det er alltid like vanskelig å svare på – hvert land, hver sin sjarm. Sri Lanka var en stor overraskelse. For et spennende og variert land! Italia er kanskje det landet jeg har sett mest av. Hit drar jeg for naturen og kulturen, maten og vinen. Kambodsja er det landet som har gjort sterkest inntrykk. Man kommer ikke unna landets grusomme historie. Marokko var en fargerik opplevelse. Spesielt spennende var det å dra ut av Marrakech og opp i Atlasfjellene. Og så Thailand, da for temperaturen, menneskene, kulturen, naturen og maten.

Mitt lureste reisetriks: Jeg reiser alltid med et sjal, det kan brukes til så mangt. Ikke minst til å sove under på lange flyreiser. På lange reiser drar jeg aldri uten en liten ulltrøye. Blir man syk, fryser man også i varmere strøk.

Pakker alltid: Kamerautstyr, powerbank (universallader), adapter og noe å notere med.

Neste tur går til: Lisboa og Japan.

KOMMENTAR: Norske vinteropplevelser er supertrendy (Christine Baglo)

3. Renatesreiser.com

Renate Sandvik

Har reist i: Nesten 80 land.

Målgruppe: Globetrottere, alle reisende.

Derfor reiser jeg: Fordi jeg føler at det å utforske verden er en utømmelig kilde til kunnskap og en flott måte å utfordre seg selv på. Jeg elsker å oppleve det som er «annerledes», samt stadig å jakte på spenning og nye eventyr. Etter å først ha blitt bitt av reisebasillen har jeg fått en umettelig trang til å finne ut hva mer som finnes der ute.

Mine favorittreisemål: Jeg elsker fin natur, og spesielt destinasjoner som ikke er så ekstremt turistifiserte enda. Derfor er land som Bolivia, Albania, Georgia og Slovenia høyt oppe på listen over mine favorittreisemål. Burma falt jeg også for ved første øyekast.

Mitt lureste reisetriks: Reis med bare håndbagasje! Det sparer deg for både tid, penger og mye frustrasjon.

Pakker alltid: Kamera! Jeg elsker å fange spesielle øyeblikk gjennom kameralinsen.

Neste tur går til: Cuba! Absolutt en drøm som går i oppfyllelse.

Få reisetips på Dagsavisen.nos reiseside

Her er flere finalister

  • Linnsreise.no (globetrotting)
  • Fjeldtur.no (aktive reiser, familie, mye norsk)
  • Iallverden.no (globetrotting)
  • Sekkogsandaler.no (globetrotting)
  • Globetrotterelisa.com (adventyre, hike & bike, kvalitetsreiser)
  • Alltidreiseklar.no (storby, spa, shopping)
  • Norskereiseblogger.no (samleside for en mengde norske reiseblogger)

Mer fra Dagsavisen