Kultur

Museet klart i april 2020

Oppvasken etter biblioteksprosjektet gjør at Munchmuseet først vil være helt klart godt uti 2020.

– På grunn av gjennomgangen byrådet hadde av prosjektet i fjor sommer ble byggeprosessen stående stille i tre måneder. Planen var at vi skulle åpne i 2019, men nå overtar vi ikke museet før i desember 2019. Vi åpner kanskje opp litt før, for at folk skal kunne se hvordan huset er blitt, men vi blir ikke klare for åpning med fullt program før i april 2020, sier sjef for Munchmuseet Stein Olav Henrichsen.

LES OGSÅ: Lover bedre Munch-tall for Oslo

Forsinkelsen gjør dermed at at driftskostnadene for 2020 vil bli noe mindre enn ventet, da museet ikke vil være i drift hele året.

Budsjettsprekk

1. februar har Munchmuseet frist for å levere sitt innspill til hvordan driftskostnadene ved det nye museet kan bli lavere.

I kjølvannet av gjennomgangen av byggingen av nytt hovedbibliotek, som har hatt en budsjettsprekk på godt over 400 millioner kroner, satt det nye byrådet i gang en prosess for å sørge for at driftskostnadene ved det nye Munchmuseet skal kuttes.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Bente Rognan Gravklev

Oslo-redaktør i Dagsavisen