Kultur

Familievikarer er tingen. Det er sikkert og visst Hege.

I "Tre babyer og en mamma" står Hege Ulstein opp for at familier i krise kan trenge familievikarer. Og takk for det! Jeg er ikke enig med Susanne Kaluza der. Her er det ikke snakk om støv i krokene, men kriser som kan ramme alle.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Jeg har selv hatt fornøyelsen av å få hjelp av familievikar da jeg fikk langvarig senebetennelse og hadde et kolikkbarn i tillegg. Jeg kjenner menn som ble aleneforsørger med to småbarn og fikk hjelpen de trengte.

Man kan ramse opp lange lister med situasjoner som alle kan komme i. Alt fra barn med handikap, til foreldre som får det. Skilsmisser, spiseforstyrrelser, utbrenthet, mobbing av barn. Alt som gjør at den voksne ikke makter hverdagen, og blir satt ut av spill. Familievikar er tiltak som vil verne foreldre og barn.

Vi vil ha dem tilbake. og med det samme vi er i farta med å tenke på barns beste.. Kan noen utrydde kvinnenes tvangspålagte verneplikt.

Mer fra: Kultur