Kultur

Åpent brev til Finansminister Siv Jensen

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Finansminister Siv Jensen, Oslo 09. november 2015

Klimarealistene (KR) er foreningen for samfunnsengasjerte personer som er opptatt av å formidle vitenskapsbasert kunnskap om årsakene til klimaendringene. Vi mener at menneskene ikke kan styre klimaet, men at klimaendringer er naturlige svingninger over tid. Vi mener at menneskeskapt CO2 ikke har noen innvirkning på den globale temperatur, da naturen selv balanserer CO2 – innholdet i atmosfæren og i havet med et forhold på ca. 1:50. Om vi fjerner CO2 fra atmosfæren vil naturen sørge for å opprettholde balansen, og omvendt. Vitenskapsmannen William Henry klarte å uttrykke dette matematisk så tidlig som 1803. Denne naturloven er ikke blitt utfordret til dags dato.

I klimadebattene er det dessverre en sammenblanding av ”klima” og ”miljø”. KR er helt innforstått med at menneskene kan påvirke det lokale miljøet og støtter derfor fullt ut kravet om å redusere skadelige utslipp. Klimaet derimot, er utenfor menneskenes kontroll.

Det er en stor misoppfatning at CO2 er en skadelig klimagass. Atmosfærens innhold er i dag kun ca 0.04 % eller 400 ppm. Andelen som tilføres av menneskeskapte aktiviteter er kun 0.13 % av dette. Tidligere i jordens historie har atmosfærens CO2 innhold vært svært mye høyere, og aldri så lavt som det er etter ca. 1850. Nobelprisvinner Ivar Giæver har uttalt at plantene er sultefôret og at all liv på jorden kan dø ut hvis CO2 – innholdet blir for lavt. FNs FAO (Food and Agriculture Org) sier at den moderate økingen i moderne tid har gjort det mulig å produsere mer mat til en stadig økende global befolkning. Gartnere øker jo også innholdet av CO2 i drivhusene for å øke planteveksten.

I klar motsetning til det som betraktes som politisk korrekt, er den livgivende CO2-gassen en meget beskjeden temperaturpådriver, fordelt av naturens egne lover. En politikk som tar sikte på å redusere atmosfærens innhold av CO2 er derfor bortkastet og meningsløs.

Som en konsekvens mener KR at norsk klimalovgivning påfører det norske samfunn meget store og unødvendige økonomiske belastninger, som i dagens flyktningekrise kan bedre benyttes til humanitære formål.

Vi ber derfor finansministeren respektfullt om å skaffe tilveie en oversikt over hva klimalovgivningen medfører av kostnader. Vi tenker da også på Regnskogsfondet, den feilslåtte "månelandingen" på Mongstad, elektrifiseringen av sokkelen, osv. Vi tenker også på tapet av toll og avgifter ved import av elektriske og hybridbiler, og på spesielle CO2 avgifter som pålegges transportsektoren og flyreiser.

Med vennlig hilsen

John Sverre Svendsen

Styreleder, Klimarealistene

Mer fra: Kultur