Kultur

Klimagriser på tur II

Klimarealisme handler lite om vitenskap og mer om politisk ideologi der hån og trakassering er en del av dagligtalen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

USA's for tida mest populære republikanske presidentkandidat Donald Trump har følgende å si om global oppvarming:

"This very expensive GLOBAL WARMING bullshit has got to stop. Our planet is freezing, record low temps,and our GW scientists are stuck in ice" (kilde: https://twitter.com/realdonaldtrump/status/418542137899491328)

Og dette er hva FrP's klimapolitiske talsperson Jan-Henrik Fredriksen har å si:"Det er ingen tvil om at IPCC er omstridt. Flere av de tingene IPCC har kommet med er blitt avslørt som løgn" (kilde: http://www.dagsavisen.no/innenriks/frp-mener-fns-klimapanel-lyver-1.278727)

Videre sier Fredriksen at "..... i flere forskningsmiljøer er det mange som mener sola har en langt større påvirkning." (kilde: http://www.dagsavisen.no/innenriks/frp-mener-fns-klimapanel-lyver-1.278727)

Jeg lurer på hvilke "forskningsmiljøer" Fredriksen tenker på? Er det de "objektive" Klimarealistene han tenker på? Her er et eksempel på normaltale hos Klimarealistene:

"Studien trekker på tidligere forskning fra Dr. Michael «Piltdown» Mann og en rekke av hans kolleger"(min utheving) (Kilde: http://www.klimarealistene.com/2015/07/29/ny-forskning-pa-vulkaner/)

Det er helt klare fellestrekk i retorikk og tankesett hos turborepublikaner Donald Trump, FrP og klimagrisebingen til Klimarealistene.

Det er trist og tankevenkende at så åpenbart useriøse og ufine aktører som f.eks Klimarealistene faktisk er premissleverandører for våre folkevalgte og for en del av våre ministre.

Enda godt at disse politikerne i det minste ikke grynter på samme vis som de klimarealistene de så tydelig henter sitt tankegods fra.

Mer fra: Kultur