Kultur

Nå bør Vestlandet kjenne sin besøkelsestid!

Vestlands-naturen, som er selve hovedsymbolet på Norge, er alvorlig truet. Sogn og Geiranger, Voss og Hardanger er hovedsymboler verden rundt på det friske, naturlige Norge. Har vært.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

For nå er det en helt annen virkelighet som trer fram. Vestlands-naturen lider nemlig av en alvorlig mangel. Det kunne ikke ha vært verre. For den har manko på det helt avgjørende for å være komplett. Selve kronen på det økologiske verket, så å si. Toppen av næringskjeden, som tar ut det syke og svake og holder naturen frisk.

Den mangler ulv.

Det minner WWF Norge indirekte oss om i en ny, stor nettbasert underskriftkampanje. Eller for å sitere sjefen selv, Nina Jensen: ”Så å si hele Norge er egnet leveområde for ulv. En utvidelse som gjør at ulv får leve i de områdene den selv først og fremst oppsøker, burde være en selvfølge”

Og de er ikke alene. De står sammen med Naturvernforbundet og Foreningen Våre Rovdyr.

Vestlendinger! Nå bør dere kjenne deres besøkelsestid! Ta konsekvensene for egen del og støtt parolene:Ulv er bra for naturen! Ulv gir opplevelser!

Da blir det for smått å prioritere smalahovud.

Mer fra: Kultur