Kultur

9 gode grunner til at vi trenger en tredje sesong av ”Kampen for tilværelsen”

Tomasz er mest sannsynlig død. Jeg håper det bare er et NRK-rykte. For jeg vil ha mer av ”Kampen for tilværelsen.” Og her er ni gode grunner til nettopp det:

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

1. Mine damer og herrer: Elias Akselsen! For en introlåt! For en stemme! For en mann! Å få høre "Tommy" en gang til er faktisk verdt en ny sesong alene.

2. Jeg blir kvalm av rikinger. Neida. Jeg er faktisk ganske rik selv. Neida. Men jeg synes det er bra med litt intelligent harselas med middelklassen. Og etter "Tommy" er manuset til Erlend Loe og co kanskje det aller beste med serien. Heia!

3. Jeg liker å le. Men ikke alle får meg til å gjøre nettopp det. I hvert fall ikke tv-serier. Jeg liker også å gråte når jeg blir litt rørt. Og "Kampen for tilværelsen" får meg faktisk til å gjøre begge disse to tingene om hverandre. Bravo!

4. Vi blir spart for å se noe som antagelig vil minne om Max Manus. Bra film altså, og ikke et vondt ord om Max. Men jeg er litt lei av den greia der.

5. Jeg liker ikke karneval. Ikke i det virkelige liv, og ikke på TV. Jeg vet at Snoop Dogg ser på Game of Thrones for historietimens skyld, og lærdom er nyttig, men kostymene gjør at jeg ikke fikser det helt. Det er noe med folk som har kledd seg ut som blir for unaturlig for meg. Derfor slår jeg et slag for samtiden. Både på TV og i litteraturen.

6. Det lukter overskudd av skuespillet. Greit nok at det lugga litt i begynnelsen av første sesong. Men det er tydelig at dette er et prosjekt som skuespillerne virkelig ønsker å være med på. Og det smitter.

7. De sier at vi må ut av komfortsonen, noe som absolutt bør gjelde for sofasliterne også. Det er bare sunt at tacoen av og til setter seg litt på tvers i halsen. Og TV handler om å engasjere. Derfor tåler vi litt annerledeshet på hverdagskveldene, enten det dreier seg om sex med dyr, kortvokste eiendomsmeglere eller polske arbeidsinnvandrere med lingvistikkutdannelse.

8. Sjansen for en fjerde sesong er enda større med en tredje sesong.

9. Jeg mener ikke noe vondt om verken TV2, TV3 eller TVNorge. Men jeg setter pris på mangfold, også på tv-skjermen. Derfor er det dumt om lisenspengene nå skal bidra til å gjøre NRK likere de andre.

Nevnte jeg ”Tommy”? Ja, det gjorde jeg visst. For en låt!

Kanskje du har flere grunner?

Hører dere, NRK?!

Mer fra: Kultur