Kultur

Denne visningen burde vært avlyst

«Meglerne» er en tragisk komedie, men bare fordi den presterer å fjerne alt det morsomme i Henriette Steenstrup.

Dagsavisen anmelder

KOMEDIE

«Meglerne»

TV 2 i kveld

Det er en bragd med tanke på den helt rå komikeren hun er, som sett i sketsjshowet «Nårje». «Meglerne» er TV 2-utgaven av en svensk farse fra 2006, oversatt til norsk av Monster Scripted. Her spiller Steenstrup en mislykket eiendomsmegler og blondine av det en­dimensjonale slaget, og har ikke stort annet å gjøre enn å måpe i kamera.

Serien er et forsøk på tragikomedie eller farse over en manns motgang, en megler spilt av TV 2-moromann Truls Svendsen, som beklageligvis har fått gå foran kamera og gjøre og si ting, uten at noen har sagt fra at det kreves mer av en skuespiller. På en dag mister han jobb, kone og fotfestet, egoist og sleiping som han er. I tillegg klarer han visst alltid å gå inn på feil rom.

Men farsen uteblir, komedien faller død til grunn når sketsjer og vitser er uten oppbygging, overraskelser, timing og punchline. «Meglerne» er en like begredelig produksjon som Otto Jespersen-serien «Nattskiftet, TV 2-versjonen av en islandsk komedie fra to år siden. TV-kanalen burde heller brukt ressursene på en ny sesong «Dag».