Kultur

Anders Behring Breivik og Israel

Det må være tankevekkende for norske Israelvenner og kristensionister at en viss massemorder og terrorist ser på Israel som en nær alliert i kampen mot muslimer og påstått islamisering.

I Gaza sommeren 2014 flykter palestinerne for livet på grunn av israelske bomber, granater og kuler. På Utøya 22.juli 2011 flyktet norske politisk engasjerte ungdommer, AUF’ere, fra en terrorist og en massemorder som kaldblodig spredte sine dødbringende kuler. Plutselig var en fredelig øy og politisk sommerleir for ungdom i fredelige Norge, forvandlet til et rent helvete, nærmest en krigsskueplass. Gaza sommeren 2014 og Utøya for tre år tilbake er i grunnen usammenlignbare størrelser, men frykten og redselen for å dø var nok felles for AUF’erne som ble jaget av Anders Behring Breivik (ABB), som den er for palestinerne i dag på Gaza.

I det 1500 sider lange manifestet "A European Declaration of Independence" som uttrykker hans ideologiske program, hevder ABB at han ikke er noen nazist. Han titulerer seg grandiost og pompøst som Knights Templar, et ideal hentet fra tempelridderne som var fortroppene i de middelalderske korstogene som herjet i Midtøsten og det daværende Palestina. Middelalderens europeiske korsfarere drepte muslimer og også jøder for fote. Nå gjør ikke ABB akkurat noe poeng av at europeiske korsfarere også drepte jøder, antageligvis fordi det ikke helt passer inn med hvilken rolle dagens Israel spiller i massemorderen og terroristens meningsunivers. Det viktige for ABB var at korsfarere drepte muslimer. Punktum.

For ABB er kampen mot muslimer og påstått islamisering av Europa og Vesten overordnet alt annet. Terroraksjonen og bomben mot regjeringskvartalet i Oslo og massakren på Utøya skulle utløse en borgerkrig i Norge og Europa og et oppgjør med muslimene. ABB forestiller seg at det vil bli et endelig oppgjør med muslimer og en borgerkrig i Europa hvor multikulturalister og kulturmarxister som muslimenes angivelige støttespillere, skal elimineres. Dette betyr at for eksempel alle politikere på venstresiden og «venstrevridde» journalister og akademikere, er legitime drapsmål siden de er forrædere og landssvikere som har forrådt sine europeiske nasjoner og fordi de støtter multikultur og påstått masseinnvandring av blant andre muslimer.

Massakren av sekstini AUF’ere på Utøya, ble slik rettferdiggjort av ABB siden disse var både kulturmarxister og multikulturalister og derfor forrædere mot det etnisk norske folket og etniske europeiske befolkningsgrunnlaget. Et annet karakteristisk trekk for ABB sitt ideologiske forsvar for hans grufulle handlinger, var AUF’ernes sympati for og støtte til det palestinske folket og deres kritiske holdning til Israel.

ABB uttrykker i manifestet en sterk støtte til dagens Israel og anser den jødiske nasjonen som en viktig alliert i den angivelige kampen mellom kristendommen og Islam. ABB roser Theodor Herzl, grunnleggeren av sionismen og angriper det europeiske politiske etablissementet fordi han anser det for å være anti-israelsk. Ifølge manifestet er Israel å betrakte som en frontlinjestat mot den påståtte islamiseringen av Europa og Vesten. Slik sett deler ABB tankegods med millioner av Israelvenner og kristensionister verden over, ikke minst i Norge. Kristensionistene forsvarer Israel uansett hvilke krigsforbrytelser, brudd på menneskerettigheter og folkerett som den jødiske nasjonen er ansvarlig for.

I det omtalte manifestet skiller ABB mellom jøder i to grupper eller hovedkategorier. På den ene siden er det liberale kosmopolitiske jøder som støtter multikulturalismen og er kritiske mot Israels krigføring og voldsbruk som dreper og lemlester så mange sivile palestinere, ikke minst barn. På den andre siden finner vi sionistiske nasjonalister som er regimetro, patriotiske vil ha en mest mulig rendyrket jødisk nasjon. ABB støtter selvsagt de sistnevnte, som tilhører den israelske høyresiden som er den politisk dominerende og aggressive i dagens Israel. Sionistiske nasjonalister på den israelske høyresiden ser ABB på som naturlige og selvsagte allierte i det store og endelige oppgjøret med muslimene og Islam. Jeg tror nok ABB i sin fengselscelle vil nikke tilfreds og si seg enig med Israels krigføring på Gaza, men samtidig at Israel på langt nær går langt og hardt nok til verks.

At Israel i ABB sitt menings- og tankeunivers har fått en sentral betydning, uttrykker i videre forstand også en internasjonal allianse mellom pro-israelske sionister og ultranasjonalister, høyreradikale og høyreekstreme anti-islamister. Nordmenn, fra blant annet organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) som gir uforbeholden, ensidig og kritikkløs støtte til Israels krigføring og kollektive avstraffelse av det palestinske folket, må pent finne seg å bli påminnet om hvilket celebert selskap de befinner seg i.