Kultur

Momentum for Elizabeth Warren

Elizabeth Warren reiser Amerika rundt og gjennomfører valgkamp for demokratiske kandidater til stormende jubel. I motsetning til Hillary har Warren momentum, og Ready 4 Warren har også blitt en realitet.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Fulle hus

Den demokratiske senatoren Elizabeth Warren har allerede gjennomført valgkamp for Natalie Tennant i West-Virginia og Alison Lundergan Grimes i Kentucky, og resultatet ble stående applaus fra demokratiske tilhengere. Begge kandidatene skal forsøke å bli valgt til Senatet i meget vanskelig race for demokratene. Warren har også vært i mange andre delstater og skal besøke flere i løpet av sommeren, før valgkampen starter for alvor til høsten (Kongressvalget). Uansett om det blir ja eller nei til 2016 har senatoren lagt et meget godt grunnlag. En vellykket bokturne og nå gjennomføring av valgkamp for fulle hus for demokratiske kandidater over hele USA. Nylig ble også Ready4Warren lansert om skal ta opp kampen med Ready For Hillary, men den er milevis bak på dette tidspunktet. Kan det endre seg? Selvsagt.

Ikke nå det gjelder

Senatoren for delstaten Massachusetts har sagt at hun ikke vil stille i 2016, men det kommer nok an på hva Hillary Clinton vil gjøre, og et nei er ikke alltid et nei i amerikansk politikk. Uansett om Hillary stiller eller ikke er det plass til en anti-Hillary-kandidat. Kan Warren bli denne personen? Er det sannsynlig at det blir to kvinner mot hverandre på demokratisk side? Jeg heller mot nei og jeg ser heller ikke at visepresident posisjonen er sannsynlig for Elizabeth Warren. Hun vil ikke tilføre Hillary Clinton noe hvis hun vinner nominasjonen (geografi, bakgrunn eller kvalifikasjoner). Veien kan være åpen hvis Hillary ikke stiller, ellers er jeg tvilsom til at senatoren tar det endelige spranget. Clinton har ikke hatt en god sommer foreløpig, det har derimot Warren, men det er ikke nå det gjelder dessverre.

Fra rangeringen i mars (Kampen om Det hvite hus 2016)

Elizabeth Warren (3. plass) ble valgt til senatet i 2012, men har allerede en imponernede CV som en av arkitektene bak reformene av Wall Street etter finanskrisen i 2008. Warren bruker et populistisk budskap og kan bli en utfordrer til nominasjonen, men vil hun stille hvis Hillary Clinton forsøker for andre gang? Jeg er usikker, men vil ikke avskrive dette. Senatoren for delstaten Massachusetts har demonstrert at hun kan samle inn pengene man trenger for å ta opp kampen med hvem som helst, men har hun it-faktoren? Jeg ser den ikke på dette stadiet, men hun er sterk nok til å være nummer tre på denne listen. Hillary Clinton toppet listen. Joe Biden var nummer to.

Foto: Public Citizen

Mer fra: Kultur