Kultur

For USA er løgnpropaganda=sannhet=krig =fred

For at verden skal forstå USA,s edle hensikter med å styre verden må man akseptere USA,s definisjon på realitetene om at jorden er flat, krig er fred og at for mye demokrati og egne meninger skader folks virkelighetsoppfatning og USA,s interesser

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Utenriksminister John Kerry går nå ut og hevder at USA ikke er ansvarlig for krisen i Irak.Kanskje Kerry nå er særdeles sterkt angrepet av den uhelbredelige sykdommen Alzheimer.? I så fall må han jo være unnskyldt.Etter min hukommelse og de fleste andres hukommelse var det faktisk USA og England som invaderte Irak i 2003 på en oppdiktet løgn, oppløste Baath-partiet, sørget for at Al-Qaida fikk fotfeste i Irak ,forårsaket det rene kaos og blodbad og har fullstendig ignorert Malikis torturmetoder som ikke har stått noe tilbake for de Saddam Hussein brukte.Normale sannhetssøkende mennesker vil vel helt klart hevde at det er USA og England som bærer hovedansvaret for det kaoset som oppstod i Irak i 2003 etter Saddams fall.

John Kerry uttaler at det er opp til det det irakiske folket å velge sin gen ledelse som er samlende og som er villig til å dele makten med de 2 andre gruppene i Irak.Å høre på slik teoretisk rosenrød løgnpropaganda rører meg sånn til tårer at jeg tror jeg må skaffe meg opptak av Joseph Goebbels rørende og omsorgsfulle taler for å oppleve en like sterk og følelesmessige bevegelse av omsorg og kjærlighet til fred og demokrati som det her nå Kerry uttaler.Kerry har nok Joseph Goebbels som et av sine store forbilder når han skal legge ut om USA,s edle plitiske motiver for Irak og Midt-Østen.

Det er vikelig interessant å lese at Kerry bruker ordet at det irakiske folket selv må velge sin egen ledelse. Når har USA akseptert et folks eget valg av ledelse i et land der USA har store interesser , og der ledelsen heller prioriterer folkets interesser enn USA,s interesser ? Et glimrende eksempel på det er at USA ikke vil anerkjenne den folkevalgte regjeringen til Maduro i Venezuela.

John Kerry viser at han selv og den politiske ledelsen i Washington har og ønsker å ha null kunnskap om Iraks politiske ,religiøse og kulturelle historie.En statsminister i Irak som både sunnier, sjiar og kurdere kan akseptere samt en tredeling av makten basert på de forskjellige gruppers andel av befolkningen er i en realiteten en umulighet, men det er denne løsningen som USA ønsker da det det vil gi en svak sentralledelse i Bagdad, og mer makt til folkegruppene.Kerry ønsker at irakerne skal gå for USA,s køsning da det sikrer USA,s kontroll med Irak,men den løsningen ønsker ikke rakerne selv.

USA ønsker at Maliki skal trekke seg, men det finnes ikke noen samlende kandidat som kan overta etter Maliki. Både sekulære sunnier,kristne, kurdere og sjiaer frykter ISIL sin brutale råskap og ekstremisme med god grunn .Sunniene støtter general og tidligere visepresident under Saddam Hussein Izzat Ibrahim al-Douri og hans Naqsbandi gruppe da de er sekulære og er sterkt motstander av ISIL og deres brutale og ekstreme metoder.Izzat Ibrahim al-Douri har nå bare et midlertidig samarbeide med ISIL for å bli kvitt Maliki.Det er allerede kamper mellom ISIL og Naqsbandi.Saudi-Arabia som grenser til Irak ser ISIL som en stor trussel,og vil derfor være interessert i å støtte Izzat Ibrahim al-Douri og Naqsbandi i kampen mot ISIL og Maliki.Også sjiaene bør være interessert i å støtte Izzat Ibrahim al-Douri i kampen mot ISIL da al -Douri i motsetning til ISIL neppe vil gå inn i de hellige byene Karbala og Najaf og ødelegge de sjiamuslimske helligdommene der.

USA og Saudi-Arabia har motstridende interesser i Irak . Saudi-arabia ønsker en sterk sunnimuslimsk leder i Bagdad som de ser i Izzat Ibrahim al-Douri.USA ønsker en svak leder som er avhengig av USA,s støtte,og der konfliktene mellom folkegruppene kan holdes på et stabilt varig moderat nivå slik at Irak forblir en svak stat.At USA holder mulighetene åpne for luftangrep for å støtte Maliki mot ISIL og Naqsbandi er ingen irakere noe for. De er av den oppfatning at USA har gjort nok av faenskap og djævelskap fra før om de ikke skal begynne på nytt igjen.

Kerry uttaler at irakiske ledere må få til en regjering som representerer alle irakeres interesser. I et land som Irak er ikke dette mulig hvis man samtidig skal ha fred og stabilitet.Mange irakere lengter tilbake til stabiliteten under Saddam Hussein,og mange irakere ser nok derfor Izzat Ibrahim al-Douri som en stabiliserende og sterk leder for Irak , og som også kan få tatt knekken på ISIL .

USA ønsker ikke i realiteten at irakerne selv skal få ta sine egne valg av politiske ledere og økonomiske prioriteringer hvis disse går på tvers av USA,s interesser.USA,s aksept for andre lands ønske om uavhengige og selvstendige valg av ledere og politikk er i praksis hverken spesielt generøst eller demokratisk.Da er det bedre å støtte Maliki med luftangrep og begynne å krige og drepe det irakiske folk igjen.Det å krige og drepe andre mennesker for fote er jo en amerikansk spesialitet, og noe som bidrar til å øke profitten for det militær-industrielle kompleks.Om det blir fred og samarbeid mellom folkegruppene i Irak av det er jo en annen sak.

Mer fra: Kultur