Kultur

Homofili medfødt

Nye vitenskapelige funn

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Vitenskapsmenn har funnet et nytt sterkt bevis for det som mange mennesker har tatt for gitt. Det å være homofil er forårsaket av gener. Altså medfødt.

I en studie av genetiske profiler hos 409 homofile menn og heterofile medlemmer av deres familier, identifiserer vitenskapsmenn to områder av det mannlige genom som rimeligvis kobles til seksualitet. Professor Michael Bailey fra Northwestern University i Chicago sier :"Seksuell tiltrekning har ingenting å gjøre med et valg. Våre funn fastslår at det er gener "i aktivitet" som avgjør dette. Og vi har funnet to sett gener som påvirker at en mann er homofil."

Dette er så absolutt ikke første studie som peker mot en medfødt legning. Tidligere er det funnet en markør, Xq28, som viser seg å influere på mannlig seksuell tiltrekning. Dette er funnet på X kromosomet , som jo menn arver fra sine mødre.

Fra min ungdomstid husker jeg at jeg leste om en Amerikansk forsker, Kallman. Han hadde undersøkt 40 eneggede homofile tvillinger. Og i 37 av disse tilfellene var også den andre tvillingen homofil. De tre siste lot det seg ikke gjøre å skaffe tilstrekkelige opplysninger om. En konkordans på "tilnærmet" 100 %.

Måtte de siste homofobe innen Vår Kirke snart begynne å ta til seg fakta.

Mer fra: Kultur