Harald Eias nye årsrevy på TVNorge er mest en kavalkade av kjente komikeres vante humor. FOTO: TVNORGE

2014 skritt for skritt

I 2014 var det krig og norske komikeres underliv og sånt som preget nyhetsbildet, skal vi tro Harald Eia og humorvennene hans.

 

2

HUMOR

«Årsrevyen med Harald Eia»

TVNorge

Premiere i kveld

«Årsrevyen med Harald Eia» er panelshowet som angivelig skal gi norske komikeres skråblikk på nyhetshendelser i året som gikk.

Første program byr på en gjeng som kanskje burde følge litt bedre med. Da hadde de kanskje maktet å by på morsommere og skarpere på kornet-iakttakelser av begivenhetene programleder Harald Eia serverer dem.

Nå er det ikke alle gitt å være kunnskapsrik og belest som en Knut Nærum, men premieren på denne tøyseårskavalkaden hadde trengt en satiriker av hans kaliber, for ikke å si en komiker med snert i replikken.

«Årsrevyen med Harald Eia» er altså ikke noe «Nytt på nytt», verken i format eller kvalitet, selv om det i utgangspunktet ligner veldig. Her skal fire norske komikere angivelig gjette seg til og kommentere hendelser i året som gikk i form av uhøytidelige morsomheter, oppgavene gis i form av pantomime, barnetegninger basert på bilder og lyd- og nyhetsklipp, ledet av en entusiastisk Eia.

 

Første gjeng ut i selskap med hans faste paneldeltaker Bård Tufte Johansen er Pernille Sørensen, Else Kåss Furuseth og Thomas Giertsen, en forsamling hvor Bård Tufte Johansen tilsynelatende har fulgt best med på det som skjedde utenfor ring 3, Latter på Aker Brygge og TV-studioene langs Akerselva i fjor.

Premieren bærer preg at gjestetrioen egentlig ikke har så mye annet på hjertet enn seg selv.

Dermed blir dette en tøysekavalkade om det å ligge med president Putin og om kvinners sopp i underlivet. Else Kåss Furuseth har faktisk lov til å vitse om sopp i underlivet, for hun har det jo selv, ifølge Bård Tufte Johansen. Han blir på sin side ertet av Thomas Giertsen, fordi han har så lite hår på hodet, akkurat som nevnte Putin. At en kjent komiker kan ha lite hår, det er jo så gøy.

Vi får også vite at Pernille Sørensen slett ikke kan tenke seg å ha Harald Eias hårfasong nedentil, altså helt bart et stykke og hårete på sidene. Det er bare å si takk for de bildene, kjære komikere, men skal denne årsrevyen bli TVNorges «Nytt på nytt» bør det dukke opp gjester som har annet enn seg selv og underliv å vitse om. Nyhetsåret 2014 handlet om mye annet enn kortsynte komikere.

Programmet viser også at landets mest etablerte og TV-brukte moromenn og -kvinner har i overkant lik humor. De deler visst oppfatningen om at folk med lang utdanning er rare typer med talefeil og som snakker sakte og med en eller annen døla-dialekt.

Litt kunnskapsformidling får vi riktignok, når Harald Eia må forklare Pernille Sørensen at navnet Putina ikke er en teit vits, men at russisk navnetradisjon tilsier at gifte kvinner tar mannens etternavn med en -a bak.

Et annet høydepunkt må være at Harald Eia selv beholder skrukk og alt det andre innenfor buksa, og ikke tisser på seg heller, slik han gjorde i «Brille». Denne årsrevyen skal altså ikke være et like ablegøyalt og livat program, selv om gjestene som skal være med her er akkurat de samme som i «Brille» - og i andre panelshow det har blitt mange av på norsk TV. Sånn humormessig kunne dette også vært en reprise fra i fjor.