Kultur

S.Listhaug har abdisert som landbruksminister !

Med Sylvia Listhaugs avgjørelser og uttalelser om landbruket og vern av matjord venter det norske folket nå bare på den offisielle bekreftelsen. Sylvia Listhaug er en minister for alt annet enn landbruket.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det er tydelig at Sylvia Listhaug fullstendig har misforstått sin oppgave som landbruksminister. Det bør derfor være påkrevet med en liten folkeopplysning overfor Sylvia Listhaug og påpeke at hennes arbeidsoppgaver som landbruksminister er å kjempe for landbrukets interesser, og ikke nedlegge landbruket og legge god dyrkbar mark under asfalt.

Denne regjeringen har uttalt at den har som mål å øke landbruksproduksjonen med 20%.Hvordan man kan klare det når Listhaug går inn for å legge 1000 mål i Trondheim ut til boligbygging og ofrer mye god matjord i Vestby til fordel for IKEA , og dette bare er begynnelsen kan nok neppe Listhaug svare på . Både Høyre og Frp har gått inn for å svekke jordvernet til fordel for boligbygging.Hvis Listhaug og Høyre tror at man kan øke dyrkingen av mat på stadig mindre arealer driver man såkalt teoretisk landbrukspolitikk, og det blir befokningen neppe særlig mette av.

Sikkerhetsmessig er det jo helt uansvarlig å ikke ha kornlagerreserve over hele landet. Man ser ut til å leve i den illusoriske verden at Norge alltid kan få kjøpt korn fra utlandet, men det bør man ikke være for sikker på i fremtiden. Det ser ut til Sylvia Listhaug , FRp og Høyre ønsker å kvitte seg eller sterkt redusere norsk landbruksproduksjon for å spare penger ved å hevde at man kan få kjøpt maten billigere fra utlandet.

Problemet er jo da at man ikke får kontroll over hva som tilsettes produktene. Da er Norge fullstendig prisgitt utenlanske aktører.På sikt kan en slik utvikling bidra til at regjeringen aksepterer genmanipulert korn, noe som både norske bønder og norske forbrukere er meget sterkt imot.

Frp og Høyre er for større enheter i landbruket, men erfaringen viser at disse ikke er lønnsomme og derfor hører fortiden til. Et fremtidsrettet landbruk bør også satse på de mellomstore og mindre bruk der man kan få frem spesialprodukter som kan tåle en høyere pris.Det er der markedet er når det gjelder å tilfredsstille fremtidens forbrukere.

Sylvia Listhaug har tatt på seg rollen som næringsminister, arbeidsminister, kommunalminister og næringminster. Den eneste oppgaven hun ikke har tatt alvorlig er hennes offisielle oppgave som landbruksminister.Jeg og det norske folk venter på at hun skal levere inn sin avskjedssøknad som landbruksminister , for den oppgaven har hun fullstendig vist at hun er inkopetent til å inneha.

Mer fra: Kultur