Kultur

Sakkyndig og Barnevern.

-Barnevernet i Norge, en etat ingen våger å sette krav til eller gå i sømmene på!

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Først vil jeg takke alle Dere som leste mitt første innlegg

-For barna

I går kveld leste jeg en artikkel i Vg, som omhandlet sakkyndig og dems arbeid for barnevernet og dette er noe av grunnen til at mitt første innlegg ble skrevet. Denne repotasjen, viser at noen er FRYKTELIG GALT. Stakkars barn

Jeg vil først vise min støtte til barna, som blir sendt tilbake til sin overgriper og selvfølgelig til de fortvilte foreldrene, Hjertet mitt gråter for dere

Men jeg vil si til de fortvilte foreldrene, at ved å off.gjøre adressen til overgriperene, så vil nok den vanlige mannen i gaten, beskytte Deres barn og ta loven i egne hender. For her brytes alle lover og regler, og staten er med på å ødelegge og legge til rette for overgrep av disse stakkars barna. Det er helt grusomt og uakseptabelt at barn, blir sendt tilbake til sin overgriper og ikke blir trodd!

Jeg vil poengtere igjen.. Barnevernet trengs

Hvor lenge skal politikere ignorere disse alvorlige hendelsene? Hvor mange barn og familier, skal gå til grunne? Her MÅ det skje endringer og vi har ingen tid å miste.

-Et hjelpesenter/kontrollsenter bør realiseres og jeg er gjerne med å bidrar til dette

Etter mitt forrige innlegg har jeg blitt kontaktet av mange fortvilte foreldre OG barn, men jeg trenger hjelp -for å hjelpe!

Og det har vi ALLE et ansvar for å bidra med! Jeg skulle ønske jeg kunne si ja til dere alle, men det er systemet som må endres og jeg er bare meg. Jeg skal støtte Dere og ihvertfall gjøre alt jeg kan for at denne galskapen blir belyst!

Jeg vil også si litt om sakkyndig arbeid i Barnevernssaker..

Jeg har også her, dessverre flere eksempler på hvor farlig disse sakkyndige bestillingene er.

*En mor blir fratatt sine to barn, med akuttvedtak i Januar i år. Den sakkyndige konkluderer med, etter 3 timer at barna må tas akutt. -Den sakkyndige har IKKE vært hjemme hos denne familien og heller ikke møtt barna. Men allikevel så blir barna tatt, fordi det er rotete hjemme hos mor og den sakkyndige mente mor var ustabil.

-DENNE RAPPORTEN BLE IKKE GODKJENT, av barnesakkyndig kommisjon! (noe som sjelden skjer) Og moren har siden Januar, ennå IKKE fått prøve sin sak i Fylkesnemnda eller rettsapperatet. Barna er kidnappet av staten og mor står alene mot Goliat!

*En mor uten noen tidligere historie med rus, kriminalitet eller psykiske lidelser, opplever at bv og politi kommer å henter hennes 5 år gamle sønn, midt på natta'n.

-Den sakkyndige rapporten konkluderer med etter få møter med mor, at mor er narssisistisk, har schizoide trekk og er paranoid.

En sakkyndig har ingen mandat, til å sette diagnoser! -Men hver eneste rapport jeg har lest, så har de sakkyndige kommet frem til dette!

Etter å ha kontaktet barnesakkyndig kommisjon, der jeg spurte om et møte, for å kunne komme med komparentopplysninger i "vår" rapport og spørsmål om hvordan barnesakkyndig kommisjon kan godkjenne rapporter, fikk jeg et meget arrogant svar tilbake, som jeg velger å vise Dere! Dette for å belyse, hvor dårlig rettsikkerhet man har i Barnevernssaker! Se kopi av mail, nederst i saken!

Et lite utdrag: "Kommisjonens mandat gjelder utelukkende selve rapporten, og kommisjonen har verken tilstrekkelig bakgrunnsinformasjon eller adgang til å undersøke hvorvidt premissene som er lagt til grunn i rapporten, herunder komparentopplysninger, medfører riktighet."

-SKREMMENDE OG TOTALT UAKSEPTABELT!

Jeg har dessverre opplevd selv, hva en sakkyndig rapport -Bestillt og kjøpt av barnevernet kan gjøre.

Når vår rapport skulle legges frem, måtte vi møte på politistasjonen. Barne"vernet" mente at jeg var farlig for mine barn og jeg måtte umiddelbart fjerne meg fra mine barn og mitt hjem. Barna måtte skjermes, fra meg!!

Dette er da EN uke, før jul! Dette uten vedtak, men om trussel om at hvis jeg ikke flyttet ut, ville de akuttplassere barna mine. -Valget mellom pest og kolera!

Jeg har selv vært under statens omsorg selv og det er ikke noe jeg unner hverken mine egne barn eller noen andre barn. -Så jeg valgte å dra fra min familie og fikk 3 døgn med hotell av Nav i Frogn. I dagene som fulgte var jeg innom "alle" instanser, som jeg håpet på kunne hjelpe oss.. -BLD, Barnesakkyndig kommisjon, Norges psykologforening, Fylkesmannen i Oslo/Akershus, Fylkesmannen i Østfold, fastlegen, psykisk helsevern (siden sakkyndig rapport mente jeg var farlig og for psykisk syk til å være med barna mine) Psykologer, sakkyndige psykologer osv. Jeg skrev brev til Hans Majestet Kong Harald, men INGEN og da mener jeg INGEN kunne hjelpe oss! -Mange prøvde, men Barnevernet i Fredrikstad, ville ikke høre! De hadde bestemt seg og la all sin lit til den sakkyndiges rapport!

Etter dette var bilen mitt hjem, i nærmere 1 1/2 mnd. Heldigvis fikk jeg låne sofa, hos gode venner de fleste nettene

Etter en stund, så valgte jeg å dra hjem i skjul, da jeg merket at barna mine trengte meg. Barna mine hadde det vondt og de hadde nå opplevd overgrep av bv. De sov dårlig, ville ikke på skolen og forstod ikke hvorfor barnevernet behandlet familien vår på denne måten.

Jeg dro på politistasjonen for å anmelde bv, men ble da tipset om å kontakte tidligere bv-leder i Fredrikstad! Noe jeg gjorde! Dette holdt oss som familie oppe, hun hadde trua på oss og støttet oss, i de 8 mnd dette helvete pågikk. Hun har selv fått oppleve den kaotiske tilstanden Fredrikstad Barnevern har og har hatt i mange år. Jeg VET de har fått mange alvorlige klager på seg, men allikevel så fortsetter de som før og det virker som at barnevernet, står over ALLE lover!

Etter 8 mnd skulle endelig saken vår opp.. Og 3 uker før, ble min advokat kontaktet av juristen og juristen fortalte at de vurderte sterkt å trekke saken, da bevisene talte i mot en 4.12 (omsorgsovertakelse) -Det skulle allikvel gå hele tre uker, før de endelig trakk saken! Dette var da dagen FØR vi skulle i Fylkesnemnda! 8 mnd h****, for min familie! -Beviser i form av båndopptak av møter, er gull verdt! Og Alvheims 10 bud, vil jeg anbefale alle å følge!

Hvor mange familier må gå til grunne pga dårlig ledelse og farlige saksbehandlere, som ikke tar ALLE klager alvorlig? Hvor mange familier skal måtte være offer for en sakkyndig bestilling av barnevernet, der rapporten får alvorlige konsekvenser? Barn blir sendt til overgripere, barn blir en "pakke" i systemet og glemt..

Men ikke alle glemmer

Svar på mail, fra barnesakkyndig kommisjon:

Det vises til din e-post av 27. august 2013. Du ber om et møte med Barnesakkyndig kommisjon, hvor du kan legge til komparentopplysninger og få rettet det som du mener er feil i den sakkyndige rapporten. Videre vil du også vite hvordan kommisjonen kan godkjenne rapporter, når kommisjonen kun får inn opplysninger fra den sakkyndige.

Barnesakkyndig kommisjonen finner ikke å kunne imøtekomme ditt ønske om et møte.

Kommisjonen skal vurdere rapporter fra sakkyndige i barnevernssaker. Kommisjonen skal foreta en kvalitetssikring av hvorvidt rapportens vurdering og konklusjon er i samsvar med Veiledende retningslinjer for sakkyndig arbeid i barnevernssaker for barneverntjenesten, fylkesnemnda og domstolen, herunder vurdere om faglighet, etiske betraktninger og kritisk anvendelse av metoder er ivaretatt. Kommisjonens mandat gjelder utelukkende selve rapporten, og kommisjonen har verken tilstrekkelig bakgrunnsinformasjon eller adgang til å undersøke hvorvidt premissene som er lagt til grunn i rapporten, herunder komparentopplysninger, medfører riktighet. Kvalitetssikringen innebærer følgelig ikke en "godkjenning" av det som står skrevet i rapporten. Kommisjonen har på denne bakgrunn heller ikke mulighet til å foreta rettelser i den originale sakkyndige rapporten, men kan påpeke mangler ved den sakkyndiges vurdering eller be om at det utarbeides en tilleggsrapport dersom rapporten har vesentlige mangler. Kommisjonens kvalitetssikring av rapporten er å anse som en anbefaling til oppdragsgiver om anvendelsen av rapporten i det videre arbeidet i barnevernssaken.

Det følger av kommisjonens mandat at det ikke tilligger kommisjonen å skulle være klageinstans på den sakkyndiges arbeid. Kommisjonens vurderinger kan ikke påklages. Dersom du mener at det sakkyndige arbeidet lider av feil/mangler, er det mulig å sende klage til Helsetilsynet og/eller til Fagetisk råd i Norsk Psykologforening.

Ved kommisjonens behandling av aktuelle rapport, anses denne som ferdigbehandlet fra kommisjonens side.

Med vennlig hilsen

Kristina Kjeverud

Jurist, Barnesakkyndig kommisjon

Hva skal man tenke og si etter å ha fått et svar som dette???

Det er få som tar barns sikkerhet alvorlig og som gjør noe med det

Jeg legger også med Alvheims 10 bud: Ti bud til dem som kommer i barnevernets søkelys:


1. Hold kjeft, alt du sier kommer til å brukes mot deg.

2. Ta straks kontakt med en advokat.

3. Skaff deg en psykolog selv om du er frisk - du kan få behov for det.

4. Ta ikke imot hjelp, det blir tolket som at du ikke klarer deg selv.

5. Ta ikke imot tilbud om plass på mødrehjem. Det er ikke en hjelpeinstitusjon, men en overvåkningssentral.

6. Forlang skriftlig motivering til alle beslutninger som du utsettes for.

7. Påklag alle beslutninger.

8. Ta ikke imot tilbud om plassering i fosterhjem. Du får ikke barnet tilbake.

9. Husk at når barnevernet prater om hjelpetiltak så mener de som regel omsorgsovertakelse eller overvåkning.

10. Behøver du hjelp, bruk venner og slektninger - eller klar deg selv.

Nok en gang, må jeg be om at dette blir diskutert og gjort noe med

Barna trenger å bli hørt, og de trenger DEG!

Mer fra: Kultur