Kultur

Eurabia i Teheran

Når jeg titter mot horisonten fra hustaket i Teheran, og tenker på hva som finnes bortenfor, er det svært merkelig å vite at det i en bestemt himmelretning vokser opp et muslimsk rike midt blant de kristne: Eurabia.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

La det være sagt med det samme: Dette er et rent tankeeksperiment. Jeg har aldri vært i Teheran, og vet svært lite om byen, landet rundt, og folket der. Riktignok var jeg en gang en snartur innom Iran på jobb, men det ble et kort opphold uten videre kontakt med lokalbefolkninga. Jeg har aldri diskutert politikk og religion med en iraner.

Jeg kan imidlertid få et visst inntrykk bare ved å se på kartet. Og jeg kan innbille meg at mange iranere kan tenke på militære fra land der kristendommen står sterkt som "kristne styrker".

Kristne styrker har okkupert Afganistan, naboen i øst, og innsatt en vennligsinnet regjering der.

Kristne styrker har okkupert Irak, naboen i vest, og innsatt en vennligsinnet regjering der.

Kristne styrker opererer inne i Pakistan, naboen i sørøst.

Kristne styrker kan bruke baser i Tyrkia, naboen i nordvest.

Kristne marinebaser i Persiabukta, rett utenfor Irans kyst, gjør at de kristne har sjømilitært herredømme i området, inkludert Hormuzstredet, som Iran er avhengig av for mye av sin eksport.

Saudi-Arabia har, på tross av et teokrati fullt på høyde med Iran, et svært varmt forhold til de kristne, hva gjelder både militære og oljeeksport.

Litt lenger unna har kristne styrker gjennomført en væpnet revolusjon i Libya.

Og nå ser det ut til at det samme kan skje i Syria.

Kristne felttog nesten hvor du enn snur deg!

- - -

Samtidig foregår det visst en nærmest usynlig muslimsk okkupasjon av Europa. Eurabia! Det er jammen merkelig at disse to tingene foregår samtidig.

Mer fra: Kultur