Kultur

Diskusjoner om politikk-

Vi sitter ved bordet.. ..noen ungdommer og et par voksne som lytter storøyet. Et sted ute på landet.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Ungdommene diskuterer livlig:

- Hva skal du stemme da?

- FRP

- Hvorfor det da?

- Jeg vet ikke helt . Jeg har noen gode argumenter liggende på PC’en

- På PC’n?

- Ja, jeg tror den har argumentene, men jeg vet ikke helt hva jeg skal si..

vi må i alle fall sette begrensninger for utlendingene.

Så du han som stjal en sykkel i går. Han fyren fra Somalia?

- Jeg tror det var hans sykkel..

- Jeg skal garantert ikke stemme på Senterpartiet. De har rasert alt her ute og bønder er blitt paria. Vi får ingenting for vårt arbeide. SP har bare gjort alt verre. Det er blitt latterlig å bo her ute.

- Skolepolitikken er også ødelagt. Den kan vi takke SV for. De siste årene er det blitt lagt ned en skole hver åttende dag.

- Små filleskoler for venneløse stakkarer, ifølge Halvorsen.

- Den damen vet ikke hva hun snakker om. Når hun flytter 38 elever fra en bygd legger hun ned bygda . Hun raserer samhold som har vart i århundrer. Venneløse – hun er latterlig! Og lærerne som ikke får ta del i kompetente miljøer. De trenger større skoler og fagmiljøer blir det hevdet. Kan de ikke snakke med foreldrene, med andre folk? Det må da være mye sunnere!

- Arbeiderpartiet da? Nei, de betyr ingenting. Postkontoret her er nedlagt. Her er ikke jobber for unge. Her er ikke lensmann. Butikken er borte. Vi er nedlagt og uten interesse. Hva fan skal vi med arbeiderpartiet? Dette er et pampeparti for folk som vil sikre seg.

- Høyre da? De vil utradere oss. Med dem så forsvinner kommunen vår, så forsvinner vi. Det eneste lyspunktet er kanskje at de sammen med FRP vil sørge for at det blir billigere sprit.

- Hvem skal vi stemme på da. KRF?

- Ja, kanskje det. Da får vi masse anledning til å passe unger. Det er vel bare der håpet ligger.

- Jeg skal ha jobb før jeg setter i gang med barn

- Stem AP så får du stønad!

- Herregud dette gidder jeg ikke. Heldigvis befinner jeg meg på sjøen valgdagen.

- Hvem kan du takke for kvoten din da?

- Aner ikke, bestefaren min kanskje?

- Jeg er lei. Hva skal det hele være godt for?

- Det kalles demografi. Det er vi som bestemmer.

- Skal du få meg til å le? Herregud, dette blir for dumt.

- Ikke demografi. Demokrati!

Mer fra: Kultur