Kultur

Kampen for ytringsfrihet er ikke for Christian Burmeister

Som skribent for mange ytringsfrihetsartikler, er min trøst at jeg ikke kjemper for økt ytringsfrihet for sånne som Christian Burmeister.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Jeg leste den omtale bloggposten relativt tidlig på grunn av Facebook.com og fastslo raskt at Burmeister skriver for å få høye trefftall, altså mange sidevisninger og mange unike brukere. Det han lefser av seg på nett er søppel, rett og slett søppel. En veldig stor del av befolkningen oppmuntrer til underbuksehumor gjennom vår iver etter slarv og kjendisnyheter, alt fra offentliggjøring av skattetall til det som ofte blir omtalt som søppel-tv.

Norge bør utvide ytringsfriheten, én av de mest fundamentale friheter mennesker har og en direkte forutsetning for et demokratisk samfunn. Hvordan skape oppmerksomhet om skjevheter og kritikkverdige forhold i samfunnet dersom det er ulovlig å komme med ytringer? Hvordan skape oppslutning om egne ideer om man ikke får ytre seg? Norske politikere har dessverre innført en rekke forbud som krenker ytringsfriheten.

Jeg sier ofte, kanskje for ofte, at det er når de mest ufyselige meninger kan ytres at ytringsfriheten er mest verdifull. Jeg sier det ikke for å forsvare Christian Burmeister; hans underbukseskriverier er dessverre bare én konsekvent av at mange mennesker liker søppel. Og ja; jeg godtar at mennesker forsøpler egen eiendom.

Christian Burmeister, når liberalister forsvarer ytringsfriheten - er det ikke deg vi har i tankene!

PS: Lenker ikke til bloggen hans av én årsak; jo mindre opptatt borgerne blir av det jeg velger å kalle søppel, jo enklere blir det å vinne kampen om ytringsfriheten.

Mer fra: Kultur