Kultur

Londals forsøk blir mislykket

Jeg håper den tidligere Høyre-mannen Raymond Londal mislykkes ved valg 2013 i sykehuslisten som han og andre prøver å etablere til høstens stortingsvalg.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Høyre- og fremskrittspartivelgere bør ikke vurdere sykehusalternativet fordi uansett valgresultat er det ikke én partiløs representant fra Finnmark som kommer til å bestemme sykehusstrukturen, verken i vårt fylke eller i landet. Ja, jeg kaller en representant fra en protestliste for partiløs!

Nå har jeg opp igjennom årene, spesielt da jeg var aktiv i Høyre, hatt kontakt med Raymond Londal med jevne mellomrom. Jeg har sett på han som en god høyremann. Han var én av få i Finnmark Høyre som var klinkende klar motstander mot datalagringsdirektivet. Slike Høyre-politikere liker jeg! At han melder seg ut av Høyre er et lite tap for oss som ønsker fokus på personvern i Høyre!

Jeg har ikke tro på spesielle lister ved valg som kun fokuserer på én eller få saker. Ser en bort fra noen få bygdelister ved kommunevalg og Aune-lista ved stortingsvalg i Finnmark, er slike protester stort sett mislykket. Jeg har tro på hardt arbeid gjennom et etablert parti, jeg tror på programbehandlingen i for eksempel Høyre. Jeg liker ikke en sykehusliste i Finnmark, og jeg tror det ender med en fiasko. De fleste velgere tenker på flere saker ved valg og jeg er glad det er slik.

Dessuten har vi allerede for små partier på Stortinget. Vi bør bli kvitt noen ved valg 2013, for eksempel KrF. I valget mellom en protestliste og KrF vil jeg heller hatt KrF på Stortinget. Det sier mye om min tillit til den nye protestbevegelsen med rot i Alta.

Sykehustilhengerne i Alta bør kjøle seg ned flere hakk. En protestliste er ikke løsningen!

Mer fra: Kultur