Kultur

Kan alt bli kos?

Aktor i terrorrettssaken er kritisk til pressen etter et koseintervju med en trippeldrapsdømt. Er det greit med hyggelige intervjuer personer som har begått grov kriminalitet?

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Statsadvokat Inga Bejer Engh kommer med sin kritikk etter en artikkel i Dagbladet Magasinet for knappe to uker siden. Der fortalte Veronica Orderud om blant annet sin forkjærlighet for hunder.

- I 2002 ble Veronica Orderud dømt til 21 års fengsel for medvirking til overlagt drap på tre personer (...) Ti år senere kan det synes som om vi har glemt disse henrettelsene, skriver Engh i en kronikk i Aftenposten.

Også Trond Blindheim, sosiolog og rektor ved Markedshøyskolen, er kritisk til koseintervjuer med personer som er dømt for alvorlig kriminalitet.

- Dette er ukritisk koseprat, der alt er hyggelig. Litt sånn «Norge rundt»-aktig. Tatt i betraktning hva hun er dømt for, viser dette alvorlig mangel på dømmekraft fra Dagbladets side, mener Blindheim.

Men kanskje folk er nysgjerrige på dem som har begått slike alvorlige handlinger, og vil vite mest mulig om dem?

Er det da greit å lage slike intervjuer? Men hva da med ofrene og de etterlatte, bør ikke de skånes for slike opplevelser?

Mer fra: Kultur