Kultur

Sannheten om homofili

Det finnes mange myter og fordommer rundt homofili. Det er på høy tid å få fra, sannheten, og legge lokk på noen de absurde påstandene som finnes blant folk!

La oss starte med det grunnleggende, homofili er en betegnelse på en seksuell orientering. Homofile tiltrekkes følelsesmessig mot personer av samme kjønn, på samme måte som heterofile tiltrekkes av motsatte kjønn. Det finnes også bifile som tiltrekkes av begge kjønn. Så enkelt er det, men dessverre er det ikke alle som ser det. Fordommer som at homofili er en sykdom, naturstridene og forbudt, eksisterer i store deler av verdenssamfunnet.

Homofili er ikke en sykdom. Det finnes ingen vitenskapelig grunnlag for at homofili er noen form for sykdom. Om homofili hadde vært en sykdom, måtte jo i så fall heterofili være en annen gren av samme sykdom. Å ha følelser for et annet menneske, og ønske å være nært det har ingenting med å være syk å gjøre. Sykdom kommer ofte av en smittekilde, og har en kur. Følelser for et annet menneske er ikke noe som kan smitte andre på noen måte. Det finnes heller ikke en kur, verken for homofili eller heterofili, fordi det ikke er noe som trenger å kureres, eller skal kurerers. Det nærmeste du kan kalle en ”kur” er hvis følelser for en person slokner.

Homofili er ikke naturstridende. Å få følelser for andre mennesker er en del av det å være menneske, og kan ikke læres eller stoppes. Det er en naturlig del av oss, både fysisk og psykisk. Homofili og heterofili er en del av naturen. Det er naturlig å ha følelser. Homofili, som heterofili, forekommer blant mennesker og dyr, og har forekommet så lenge det har eksistert levende vesener. Å føle lyst og trang for nærhet, er like naturlig som å føle sult og tretthet. Du kan stoppe sulten ved å spise, men du kan ikke utslette sulten i seg selv.

Homofili er forbudt i mange samfunn. Homofile diskrimineres, og blir nektet rettigheter som å gifte seg, og adoptere. I land som Iran og Uganda risikerer homofile dødsstraff. Å straffe noen fordi de har følelser for en av samme kjønn er absurd! Å gifte seg har vært en naturlig del av menneskeheten over land tid. Ingen ville vel påstå at man skulle straffe, eller henrette en kvinne og en mann som ville gifte seg?! De skader jo ingen! Det er like absurd og like grunnløst å skulle straffe to menn, eller to kvinner som ønsker å være sammen. Hvis Marius og Lasse ønsker å bo sammen og adoptere skader det ingen. Det er ingen som blir blind av å se to homofile sammen. Det er ingen som får utslett eller vondt i hånda av å hilse på en som er homofil. Akkurat som man ikke blir blind, eller får vondt av å se eller hilse på heterofile.

Et barn blir ikke skadet av å ha to foreldre som elsker det, kvinner eller menn. Akkurat som barn ikke blir skadet av å ha en forelder. Hvor mange enslige mødre, og fedre, finnes det ikke i dag? Mange barn vokser opp med en forelder uten å ta skade av det. Mange barn vokser opp uten foreldre, hvorfor skal vi da ikke la dem vokse opp i et hjem med to foreldre som ønsker barnet alt det beste? Noen mener at å la homofile adoptere vil være å skape et mobbeoffer i dette barnet. Jeg mener at tvert i mot vil det å la homofile adoptere være med på å utrydde alle de meningsløse fordommene. Det vil vise at de kan være like gode foreldre, og over tid vil det være med på å bekjempe diskriminering. For å forandre noe, må man starte en plass.

Det er ingen menneskerett å få barn. Verken for heterofile eller homofile. Men det er en menneskerett å sørge for at barn som trenger det, får et hjem hvor de er ønsket og elsket, og blir tatt vare på! Det er også en menneskerett å skulle leve et liv uten fordommer og diskriminering, uansett etnisitet, religion, kjønn og seksuell legning.