Kultur

Forfalsking - makulering av bevis

Forfalsket dokument, laget og brukt av ankende part/advokat i ankeforhandling, anvendt med urett for å vinne sak. Bevismaterialet ulovhjemlet makulert av Gulating lagmannsrett.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Gulating lagmannsrett har formelt vedkjent seg lovstridig praksis i henhold til Rettsutdragsloven, men kan ikke tidfeste hvor lenge domstolens lovbrudd har pågått. Rettsutdragsloven er fra 1918.

Lovbruddet verifisert angis å være opphørt, med virkning fra 24.11.2011.

Endring er foranlediget ved verifisering, og etter oppfølging av Domstolsadministrasjonen.

Lovpålagt
Domstolen er ved Rettsutdragsloven pålagt å oppbevare ett eksemplar av saksdokumentene anvendt for bevisføring i ankeforhandlingen, bevitnet av dommerne. Rettsutdragsloven som er rettet mot domstolen, etterleves ikke etter lovens mening.

Forfalsking
Ved tillaging av saksdokumentene for bevisføring (faktisk utdrag), får ankende part/advokat utlevert rettens arkiverte saksdokumenter for å gjøre et utvalg til grunn for bevisføring, og for å ta fotokopi.

Rettens arkiv er usikret. Dokumenter kan endres, byttes ut, og dokumenter kan fjernes.

Ankende part/advokat kan fritt forfalske dokumenter ved kopiering, i søken på egen vinning.

Retten utøver ingen kontroll om rett kopi anvendes.

Forfalskede dokumenter har påviselig blitt makulert etter saks- behandling av Gulating lagmannsrett.

Uforståelige rettsavgjørelser
Forfalsking er påviselig bakgrunn for uforståelig rettsavgjørelse, til skade for en motpart.

I og med at bevis fjernes fra rettens arkiv ved ulovhjemlet makulering, vanskeliggjøres oppklaring av uforståelige rettsavgjørelser.

Oppfordring
Med denne verifisering oppfordres alle som har vært motpart i ankesak ved Gulating lagmannsrett å utøve kontroll av saksarkivet i Bergen tingrett om faktisk utdrag forefinnes, og videre å kontrollere de arkiverte dokumenter mot den uforståelige rettsavgjørelsen.

Det oppfordres til å se om det er skjellig grunn til mistanke om en kriminell handling kan ha funnet sted, utøvet av ankende part/advokat.

Rettsikkerhet
Forfalsking er en kriminell handling.

Domstolens lovbrudd, til skade for motpart, innehar ingen sivilrettslig sanksjon.

Rettsikkerheten brytes både av Gulating lagmannsrett og ved ankende part.

Mer fra: Kultur