Kultur

USA-nytt

Verdensrevolusjonen mot slutten!

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det amerikanske kommunistpartiet kjemper under harde forhold, men ligger slettes ikke nede. NKP's amerikanske søsterparti kontrollerer fortsatt det amerikanske havnearbeiderforbundet. Parolen er "Loss or lock" (Lossing eller blokade), og årslønnen lå for fire år siden på 500000 norske kroner. Alle havnearbeidere i kapitalistiske land går ombord i båtene og kjører bilene i land, hvis det er det som skal losses. Men ikke i USA. Bilene bæres i land av muskelbunter. I en krisesituasjon kan det amerikaniske havnearbeiderforbundet blokkere østkysten av USA, der fasciststaten er mest sårbar.
Det amerikanske kommunistpartiet ble startet i 1917, og hadde blant annet 20000 anarkister som medlemmer. Partiet utgir ukeavisen "Weekly people's world", tidligere "Daily woorker".
Den raporterte i starten på dette århundre at USA har mange politiske fanger. FBI bruker planting av falske bevis som metode mot kommunister og andre samfunnsfiender. Drap er helt vanlig i den våpengale staten, og når det dukker opp en drapsak uten evident (opplagt) bevis planter FBI falske bevis hos personer som anses som brysomme for staten. Dommene blir livsvarig fengsel, ikke dødsstraff, for da ville den skinnhellige kristenstaten fått Amnesty på nakken. De har foreløbig nok med kineserne, hvor buddismen er helt akseptert. OL-stadionen i Peking som ble bygd av resirkulerbare materialer kostet mellom 10 og 15 kinesiske politisoldater livet, fordi de ville skåne yrkesdemonstrantene som kastet stein for å forhindre dette storslåtte arrangementet.
Hvis dere vil se en video med en håndfull modige amerkanske kommunister, gå inn på youtube og søk på US-Communist Party!


Gunnar Kollstad,
Lillehammer.

Mer fra: Kultur