Kultur

Tybring-Gjedde for global oppvarming

Frp-ere fortsetter å lange ut mot klimavitenskapens konklusjoner. Det gjør det vanskeligere å få oppslutning om en nødvendig politikk for å kutte klimautslippene.

– Jeg har ikke tro på dette klimahysteriet, sier Frps leder i Oslo, Christian Tybring-Gjedde til Dagsavisen 18. mai. Han føyer seg pent inn i rekken av fremtredende representanter for det partiet som ikke har tro på klimaforskerne. Carl I. Hagen mener at formålet med klimadebatten kun er å kapre stemmer. Han ser på FNs klimapanel som skredderen og veveren i "Keiserens Nye Klær". Siv Jensen er opptatt av å tenke alternative tanker i klimadebatten.

For et par uker siden la 200 forskere fram en rapport som viser at temperaturen i Arktis trolig vil stige med katastrofale 3–7 grader fram til år 2100. Det vil føre til omfattende issmelting og en stigning av havet med opptil 1,6 meter i løpet av samme periode. Dobbelt så mye som tidligere antatt.

Christian Tybring-Gjedde bryr seg ikke om at verdens fremste vitenskapsakademier i fjor gikk god for klimaforskernes konklusjoner. Isteden har han skaffet seg sin egen tro. Med sin ignoranse bidrar han til oppvarmingen av verden. Han og andre fremtredende Frp-politikere bidrar til at våre barn og barnebarn vil oppleve livsfarlige klimaendringer.