Kultur

Seniorer stå opp å slåss videre

Er det synd på oss ” stakkars eldre ” , Nei og atter Nei , men det er ikke det dreier seg om .

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Vi har det bra , de fleste av oss . Vi har slitt oss gjennom et langt liv og har i motsetning til mange i dag lov , og med god samvittighet kan vi ta livet litt mer med ro . . Noen av oss blir sure , i flg. avisene synes det å være gode grunner for det . Vi , noen av oss koster samfunnet en del penger . Hadde det ikke vært for oss , antagelig greit å være i omsorgsyrke .

De fleste av oss sitter inne med kunnskaper , erfaring som mange i dag aldri kommer til å få .

Likevel , er det etterspørsel etter rådgivere , konsulenter er det mennesker som knapt har satt sine bein på en arbeidsplass som velges . Synsere av alle slag kommer rett fra skolebenken og skal belære oss andre . Selv ikke i politikken er det plass til mennesker med praktisk erfaring

Kanskje kunne der være en tanke som jentene har fått til , bli kvotert inn .

Samfunnets våkne samvittighet massemediene er opptatt av oss når de for en godbit , som det smaker litt krutt av , det selger .

De politiske partier er selvsagt opptatt av oss i alle fall ved valg , trofast som stemmekveg . Ikke så mange av oss er ” overløpere ” heller , og skifter vi politisk oppfattning gjør vi det etter grundig overveielse .

Forhandlingssituasjon vår er heller svak . Spørsmålet er nok etter hvert om det ikke skulle være på tide å etablere ” folkehæren ” , Pensjonistpartiet er jo fraværende .

Norsk Pensjonistforbund skulle vært vårt talerør , men de har sviktet både i pensjonssaken og i de senere år i forhandlinger om pensjonsregulering . Høvdingen Strand er ikke lenger der .

Om det skulle være noen av de politiske partiene som kunne gi en uforbeholden garanti for at våre opparbeidede rettigheter blir ivaretatt kunne vi applaudere . Interessant for våre fagforbund er vi tilsynelatende heller ikke , kanskje har vi bare blitt en utgiftspost .

Det er neppe sant det ” Moromannen ” Torkilsen og unge Høyre formann Iversen hevdet i 2004 at Pensjonistene er sutrende , rik , betaler ikke for seg , sitter på store formuer . I tillegg skulle vi ha karet til oss goder , altså en tirade om disse grådige , unyttige pensjonistene og som i tillegg lever alt for lenge . Mange av oss liker å føle oss fortsatt som oppegående , interesserte samfunnsborgere og ønsker oss i tillegg litt respekt å bli anerkjent som menneske

Torrevieja , den 13.jan.2011

Harald Gihlen

Mer fra: Kultur