Kultur

Dette er råttenskap satt i sene av den Rødgrønne regjeringen!

Nå får en på nytt brev om for hvilken gang at kildeskatt avtalen brått blir forandret på nytt igjen! etter et år! Nå gjeller brått ikke et dokument ved navn: Statement of Acknowledgement of Foreign Income!

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

ÅPENT BREV 2. TIL FINANSMINISTER SIGBJØRN JOHNSEN OG FINANSDEPARTEMENTET!

Dette er det dokumentet norske skattemyndigheter påstår ikke er god nok lenger som dokumetasjon etter et års lurendreieri!.... I dokumentet er det oppgitt summen som står i årsoppgaven fra nav, i rubrikken på venstre side av adressen til nav i blokkbokstaver

Dette kan forståes som uvilje mot skatteavtalen med Thailand, og de norske borgerne som bor fast i Thailand! som en nå forstår norske mydigheter angrer ensidig på? Det er jo ingen tvil om at med dette ufine utspillet fra de norske myndigheter! istedenfor å opptre ryddig! er satt i system i et råttent spill fra norske myndigheter fordi en omforhandling av skatte avtalen kan ta meget lang tid!

Derfor kan en tro at myndighetene forsøker å karre til seg mer av kaka, som egenlig av rettferdighets grunner skulle tilfalt Thailandsk kjøpekraft! Dette blir også simpelt ovenfor pensjonister og syke uføre som bor i Thailand? som har brukt store resurser sammen med Thailandske myndigheter til bare tullball fra Norske skattemyndigheters side! med å reise rundt å ordne dokumenter Som det nå kan se ut til har vært forgjeves! Da har norske myndigheter kastet blår i øynene på pensjonister og uføre som bor i Thailand, og holdt de for narr!

Mange Norske borgere som bor i Thailand, som ligger utenfor EØS har søkt om skatefritak etter de regler som gjeller å fått invilget skattefritak, Noen kloke hoder i Norge fant da på noe lurt! Kildeskatten på 15% for de som bor fast i utlandet fra 2010!

Og invalider syke og rullestol brukere måtte igjen gå kanosa gang mellom myndigheter i det landet de bor i, som har et annet språk og skrifttegn, som lå mange mil fra der de bor. Noen steder lå skattekontoret i fjerde etasje uten heis, en kan jo bare tenke seg hvordan problemet ble for disse! Dette er et overgrep fra norske myndigheter satt system av misunnelige mennesker og unødvendig grådighet og ikke noe annet!

Her er det ingen sosialkontor, norske leger, eller bostøtteordninger OSV Ingen sliter på norske veier og en betaler bil avgifter hvis en har bil, vann, strøm til myndighetene i det land

I dag fikk en brev datert 08.12.2010 der det på nytt igjen, for hvilken gang! etter at kildeskatten ble innført fra 2010 forandres det på kravene for å slippe kildeskatt som skattemyndigheten selv har lagd nye regler for!

Slik går det ikke an og oppføre seg ovenfor et annet folk og land! Myndighetene i Thailand har vist vellvilje for å hjelpe! i motsetning til norske myndigheter. Som påfører thailandske myndigheter enda større mer arbeide med sin spissfindige påfunn og de norske borgere som bor fast i Thailand!

Nå gjeller brått et dokument som var mulig å skaffe til veie ikke lenger ved å reise mange mil der en bunke med kopier av pass sider og årsoppgaven fra NAV blir levert, etter ca fire uker fikk en et dokument utlevert fra skattemyndighetene i Thailand ved navn: Statement of Acknowledgement of Foreign Income. som var påført hvor mye en hadde i pensjon i året, pluss et annet dokument ved navn: ( Certificate of Residence) i tilegg måtte en ha et dokument fra immigration office ( politi) med to pass bilder, som beviser bostedadressen, en egenerklærin, og et thailandsk skattekort!

Da det viste seg at ( Statement of Acknowledgement of Foreign Income ) fylte kravene måtte norske skatte myndiherer finne på noe nytt! da skattemyndighetene oppdaget at dette dokumentet fylte kravene, som det også gjør til gangs!

( Statement of Acknowledgement of Foreign Income ) beviser skriftlig at pensjonen er oppgitt for hele året med summen og årstall, navn NAV osv som er ryddig påført dette dokumentet med underskrift. Da blir det nye påfunnet fra skattemyndighetene i Norge feilvurdert og malplassert!

En sak er at en i april må av sted på denne runddansen en gang til før en får dette fritaket godkjent? Men det mest horrible er at en nå pålegges og skaffe et nytt dokument som egentlig er for arbeidsinntekt. I THAILAND TAR EN RETT OG SLETT IKKE SKATT PÅ PENSJONER! Dette er jo Thailandske myndigheters egne indre anliggende etter skatteavtalen med Norge, Dette ligger selvfølgelig finansmyndighetene i Norge tungt for brystet av misunnelse, eller grådighet! Også driver skattemyndihetene et råttent rankespill ovenfor sine syke uføre og pensjonister, som bor i Thailand!

I dette innlegget kan almenheten i Norge selv få se hva slags dokument som ikke var godt nok for Norske myndigheter brått etter et møte med Thailandske skattemyndigheter nylig der det påståes av de folk fra norske skattemyndighetene som reiste til Thailand at de ikke har påvirket Thailandske myndigheter til å forandre dette dokument til et dokument som en må betale pensjonen kontant hvis en skal kunne motta det nye dokumentet!

Mer fra: Kultur