Kultur

Masai Mara

* Nasjonalparken Masai Mara i Kenya henger sammen med Serengeti, et enormt viltreservat i Tanzania, og skal ha verdens største villdyrtetthet. Parken har fått sitt navn etter de innfødte masaiene og elven Mara. Reservatet er også hvert år åstedet for et av verdens mest unike dyretrekk, også kjent som den store migrasjonen. Mellom én og to million gnuer, gaseller og sebraer flytter seg inn i Masai Mara i perioden juli/august.

* Slik kommer du deg dit: Kenyan Airways og KLM er to gode alternativer. Billetter fra omkring 6.000-6.500 kroner.

* Safarioperatører: Det er et utall selskaper som arrangerer safarier. Veiene er stort sett gode, og Masai Mara ligger bare rundt tre-fire timer fra Nairobi. Det er også mange småflyplasser rundt og i reservatet. De fleste turistene velger ferdigpakket reise med guiding, transport, fullpensjon, avgifter og overnatting, som typisk ligger på rundt 1800 kroner dagen. Vi reiste med Tour Africa LTD, som tilbyr alt fra klassiske og økonomiske safarier i minibusser, til mer eksklusive alternativer. www.tourafrica-safaris.com

* Overnatting: De fleste campene og lodgene ligger i randsonen til nasjonalparkgrensen, med priser fra 50 dollar per person per dag. Det aller flotteste er å bo på en av de få lodgene inne i selve parken, for eksempel på Kekoorok Lodge. Den har et fantastisk utkikkstårn/bar ved et vannhull, der flodhestene ligger og småkrangler og all slags vilt kommer for å drikke. Her kan du sitte hele dagen! Det er også lagd fine trebruer ute i småskogen, der sjiraffene og elefantene gjerne stryker forbi og tar seg en buskjafs. Et godt alternativ er delvis norskeide Basecamp Explorer, en miljøprisbelønt camp som ligger helt på grensen til reservatet.

Dette bør du få med deg:

Besøk en masailandsby.

Bli med på en vandresafari med en masai. Det gir en annen nærhet til stedet.

Prøv en natt i telt, da kommer du tettere på naturen.

* Parkavgift: 60 dollar for voksne, 30 dollar for barn.

* Turistvisum: Fås ved ankomst. For tida betaler du halv pris, 25 dollar, ut desember 2009. Barn under 16 år er gratis.

* På nett: www.maratriangle.org

* www.magicalkenya.com

Mer fra Dagsavisen