Kultur

Supersplash!

Sjekk ut det nye Drammensbadet, Norges største badeland. I dag åpner et utvidet badeland og et stort, nytt aktivitetssenter for familien på Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Tøyenbadet gjenåpnes også i dag.

– Utrolig fint!

Badegjestene i den splitter nye innendørsavdelingen på Drammensbadet er samstemte i sin vurdering: både tredje klasse ved Gulskogen skole som har svømmetrening, kompisgjengen i saunaen og kjæresteparet Tommy Haasi og Helene Jensen som sitter og koser seg i boblebadet.

I begynnelsen av september åpnet det store, lyse, luftige og lekre badelandet i et spennende arkitektonisk bygg på Marienlyst. Drammensbadet skal nå være Norges største, med totalt 5,3 millioner liter vann fordelt på åtte bassenger inne og ute i sommersesongen.

– Vi håper på 300.000 besøkende i året. Forhåpentligvis vil vi bli den best besøkte attraksjonen i Buskerud, sier daglig leder Pål Stenbro.

Stort tilbud

Her vil man kunne kose seg eller trene i vanlig svømmebasseng, idrettsbasseng, terapibasseng, kursbasseng og barnebasseng, alt omkranset av enorme glassflater som lar dagslyset strømme inn. I tillegg fins det vannsklier, bølgebasseng, strømkanal og klatrevegg for dem som ønsker litt mer action. Det er også tre boblebasseng, en kaldkulp og en liten barnesklie, strømkanal og klatrevegg. En stilig sauna er det også blitt plass til. I andre etasje er det blitt plass til en egen velværeavdeling med 18 års grense, med boblebad, karbad, badstuer og solarium. Det tilbys også fotpleie, hudpleie og massasje.

Familiehotell

Mer gøy for barna blir det også i Østfold. Quality Hotel & Resort Sarpsborg har som mål å bli Norges beste familiehotell. I dag åpner de et forbedret badeland og stort aktivitetssenter for familien. I det nye Superlandet blir det skøytebane, der du også kan spille curling, ballbinge, Lazer Challenge, biljard, air hockey, klatrelabyrint for små barn, klatrevegg på mer enn 13 meter for de større og en ni hulls minigolfbane med kunstgress og sandbunkere. I tillegg blir det mange aktiviteter, aktivitetsledere i helgene og minidisko i sydenstil for barna. Badelandet får en stor sklie til og et nytt basseng med boblebad og boblesenger. Mor og far kan teste golfsimulatoren eller kose seg i den nye spaavdelingen.

– Dermed kan mamma og pappa nyte ferien, mens barna leker og koser seg, sier «morominister» Ann-Karin Vollebæk, som er resepsjons- og badelandsansvarlig på hotellet, som også får mange flere rom.

Du kan også komme hit på dagbesøk.

Nypolert Tøyenbad

Oslobaderne har også grunn til å glede seg. I dag åpner endelig Tøyenbadet igjen i ny drakt, bokstavelig talt. Mer enn 100 millioner er investert i å forbedre anlegget og gjøre svømmehallen mer innbydende. Dette kan du lese mer om på «I dag»-sidene lenger bak i avisen.

Drammensbadet

Priser: Voksen 100/120 kr, ungdom 75/95 kr, barn 60/80 kr (hverdager/helg). Inngang velværeavdeling (aldersgrense 18 år) 200/240 kr.

Åpent: Man 12-21, tir-fre 8-21, helg 10-18.

Quality Hotel & Resort Sarpsborg

Priser: I badeland betaler alle over 3 år 85/105 kr (hverdager/helg), hotellgjester gratis. Inngang på Superland og i restauranten her er gratis, man betaler for de ulike aktivitetene.

Åpent: 10-22 resten av høstferien. Ellers man, ons og fre 6-22, tir, tor og lør 9-22 og 10-20 på søndager.

Tøyenbadet

Priser: Voksne 73 kr, ungdom 53 kr, barn 35 kr

Åpningstider billettkontor: I innkjøringsfasen man-tor 7-9 og 14-19, fredager til 19.30. Helger 10-15. Badet stenger en time senere.

Flere alternativer for de badeglade

Risenga svømmehall, Asker

Badeanlegget inneholder blant annet 25-meters svømmebasseng, terapibasseng, barnebasseng, sklier, bølgebasseng med klatrevegg, badstuer og kaldtvannskulp

Ligger et kvarters gange fra togstasjonen i Brages vei 8 på Risenga.

Priser: Voksne 100/120 kr, barn 75/90 kr, familie 310/380 kr (hverdag/helg).

Åpent: Man, ons, fre 9-21, tir & tor 6.30-21, helg 9-18.

Østfoldbadet, Askim

Østfoldbadet har fått en ny sklie med berøringsfølsomme lyspunkter, der dere kan konkurrere om å slå på så mange av punktene som mulig i løpet av turen. Vannsklia har også tidtaking. Badet byr på en bratt rutsjebane til, og ellers kan man more seg i bølgebasseng, idrettsbasseng, fontener, klatrevegg, vannfall, grotte og boblefelt. Slapp av i strandsonen, på kafeteriaen eller i velværeavdelingen med flere typer badstuer, varmtvannsbasseng, motstrømsbasseng, boblebad og kaldkulp. Janis spa tilbyr massasje, hudpleie, fotpleie, aromaterapi og selvbruning.

Priser: Voksne 115/130 kr (hverdag/helg), barn 85/100 kr, familiebillett (2+2) 350/400 kr.

Åpent: Man og ons 12-21, tir og tor 6-21, fre 10-22, helg 10-19.

Informasjon om flere badeland landet rundt finner du på:

www.badelandene.no eller www.aktivioslo.no/badeland_oslo.php .

Mer fra Dagsavisen