Kultur

Bråk på høylys dag med Spiritualized

Les anmeldelser og se bilder fra konsertene på Norwegian Wood i går ettermiddag.

KONSERT

Spiritualized

Norwegian Wood, Frognerbadet

Søndag ettermiddag

KARAKTER: 5

Det er hyggelig å se at Jason «Spaceman» Pierce er på beina igjen etter at han for noen år siden fikk en alvorlig lungebetennelse som faktisk var i ferd med å ta knekken på mannen. Sist sommer spilte han halvrehabilitert på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, men da med et akustisk sett framført sittende på en kontorstol.

På Norwegian Wood var Pierce tilbake der han er best: med fullt band, elektriske gitarer og pedaler fulle av syrete effekter. Bandet varter opp med flere låter fra ferske «Songs In A&E», som «Soul On Fire» og «Sweet Talk», men også eldre låter fra tiden da Pierce spilte i kultbandet Spacemen 3. Selv om Pierce gjennom hele konserten står vendt med solbrilleblikket mot sceneutgangen og ikke veksler så mye som et ord med publikum, klarer bandet å fange publikums oppmerksomhet med massive versjoner av «Come Together» og «Lord Can You Hear Me?». Likevel oppleves nok deler av konserten som noe innadvendt for Frognerbadets lett blandede publikum, særlig når bandet legger ut i de drøyeste støyeksessene, liksom bare for å understreke at de vanligvis ikke deler scene med Hellbillies.

Det er bare å håpe at Spiritualized snart kommer tilbake til Norge, men da må de spille på en mørk og trang klubb. For selv om katalogen til Spiritualized er full av både innadvendte og utadvendte perler, er det alltid et lite antiklimaks å se dette bandet avspist med en knapp time i dagtidslys på en eller annen festival der folk egentlig bare synes «de bråker noe forferdelig».