Kultur

Magisk isverden

Snøen har lagt seg og blitt til en eventyrlig vinterverden Hunderfossen vedLillehammer. I år har den kjente sommerparken også satset på en magiskvinter. Den nye Vinterparken som skal være den første av sitt slag iEuropa åpnet allerede forrige helg. Eventyrriket byr blant annet på vakreisskulpturer muligheter for en iskald drink i Kong Valemons isbar og enstor iskatedral der det allerede er booket inn fire bryllup.

– På grunn av de uvanlig varme værforholdene vil ikke kapellet stå ferdigfør den 20. januar da det første bryllupet skal står. Men med hjelp avsnøkanon og en formidabel innsats har vi klart å åpne samtlige andreattraksjoner og aktiviteter bortsett fra iskatedralen sier Jarle Nerengsjef for Vinterparken.

Iskunstverkene vil være vakkert lyssatt omgitt av stemningsfull musikk.

Action på isen

Det er også gode muligheter for noen skikkelige adrenalinkick. Store og småkan for eksempel teste snørafting i spesiallagede gummiflåter ned en egenraftigløype minisnøskuter eller isbowling med kjegler og curlingsteiner. Ogmens de minste kan frese rundt på minisnøskutere og prøve snøcross ogsladding på terrengbilbanen kan voksne med førerkort trå gassen i bånn ogteste kjøreferdigheter på glatta med ATV som er terrenggåendefirehjulsmotorsykler. Flere utfordringer finnes i Bergans Høydepark der dukan klatre og sveve høyt over bakken og utfordre deg selv og dine venner.Fly gjennom luften på oppspente kabler som du får hjelp til å koble deg påmed karabinkroker av parkens personale. På attraksjonen «Bukkerittet» er detom å gjøre å vippe motstanderen av en tømmerstokk mens du selv sitter igjenpå bukken fire meter over bakken. Taperen havner ikke i trollets gap men iet mykt sikkerhetsnett.

Eventyrteater

De som liker litt roligere aktiviteter kan bli med på en tur med hest ogslede med dombjelle. Ivo Caprinos Eventyrgrotte Eventyrslottet og 4D-kinoenvil også være åpne. Dessuten kan dere se eventyrforestillingen «Trollgeir ogNut» i teateramfiet ved enden av den stemningsfulle Trollstien. Parken vilkun være åpen onsdager og lørdager på ettermiddagen etter mørketsframbrudd. Det har flere årsaker.

– Det er stor etterspørsel etter å gjøre noe utover å stå på ski og å hanoe å gjøre på kvelden når bakkene stenger. Åpningstidene er også tilpassetandre aktivitetstilbud i området. Dessuten er det en stor investering åholde åpent flere dager så vi prøver oss på disse dagene i første omgangsier Nereng.

Hver åpningsdag avsluttes med et stort fyrverkeri klokken 20.

Norske folkeeventyr

Vinterparken er også laget med tanke på å trekke flere utlendinger.

– Vi har allerede fått god respons og flere bookinger fra turoperatører iutlandet. Mange utlendinger er nysgjerrige på is og snø men ønsker ikkenødvendigvis å stå på ski. De vil heller leke ake og base ting som vikanskje tar litt for gitt sier Nereng.

Parkledelsen har lagt vekt på å holde Vinterparken i en relativt jordnærstemningsfull stil.

– Det er ikke så mye sirkus og tivoli sier Nereng som heller ønsker åframheve ekte norske folkeeventyrtradisjoner.

Han vil ikke fortelle hvor mange kroner som er investert i parken men detskal være mangfoldige millioner. Dersom eksperimentet blir vellykket håperde at parken skal bli et årlig tilbud.

Åpningstider: Onsdager 16.30-20 lørdager 15.30-20. Mulig medguidet gruppetur med lunsj/middag utenom ordinære åpningstider påbestilling.

Priser: Voksne 195 kr barn 3-12 år 145 kr. Vinterpass 390/290 kr. Daer alle attraksjoner inkludert blå og grønn løype i Bergans Høydepark og énrunde med ATV inkludert. Å gå rød løype i Høydeparken koster 100 kr ekstraog ekstrarunde med ATV 30 kr. Inngang i isbaren inkludert en drink koster150 kroner (20 års grense).

På nett: www.vinterparken.no

Mer fra Dagsavisen