Kultur

Oprah benekter Benkow-intervju

Først avviste Microsoft et Bill Gates-intervju signert den norske frilansjournalisten. Deretter avviste Michael Schumachers management to intervjuer signert samme mann og det ble avdekket at Margaret Thatcher hadde protestert mot et intervju han angivelig hadde gjort allerede for 14 år siden.

Nå er det klart at også Oprah Winfrey nekter for et intervju Bjørn Benkow hevder å ha gjort med henne.

– Jeg må innse at jeg lot meg narre sier Pierre Collignon redaktør for Jyllands-Postens seksjon Indblik som kjøpte Winfrey-intervjuet.

Jyllands-Posten har de siste dagene sjekket ektheten av flere Benkow-intervjuer etter at Gates-intervjuet (som sto på trykk i norske Mann og svenske Aftonbladet) ble avslørt som falskt i Dagens Næringsliv. Det viser seg at et Al Pacino-intervju gjort av den norske frilanseren er ekte mens Oprah Winfrey altså benekter at hun er blitt intervjuet av mannen.

– Oprah Winfrey kjenner ikke Bjørn Benkow og hun har heller ikke blitt intervjuet av ham i desember 2005 i Los Angeles som han har påstått sier Lisa Halliday Winfreys PR-agent til Jyllands-Posten.

Den danske avisen trykket intervjuet i februar i år og i juli trykket Aftonbladet et intervju med samme stjerne gjort av samme mann. Flere av sitatene er identiske. Så langt har ikke Aftonbladet dementert verken dette intervjuet eller Bill Gates-intervjuet som den svenske avisen også trykket.

Nyeste fra Dagsavisen.no: