Kultur

Rødt kjøtt i regnvær

Hvilken fryd å spise en blodig biff med fete pommes frites enregnværsdag i mai!! Omtrent i de baner tenkte Byløvene og inntok dethjemmekoselige Jensens Biffhus på Aker Brygge. Det er et sted som er kjemiskfritt for minimalisme uten at overdrivelsene av den grunn har fått boltreseg fritt.

Verken feiende countrymusikk eller hesteknegg forstyrrer biffspisingen hosJensen. Røffe mursteinsvegger og skiferheller på gulvene sørger for detrustikke inntrykket. Det samme gjør mørkbeiset treverk smijernlamper itaket og et par diskrete præriebilder på veggen.

Det er litt trangbodd hos Jensen men på den hyggelige måten. Og det erabsolutt ikke stedet for intime betroelser over tallerkenen.

Spisekartet avslører at her holder man seg til de gode solidemattradisjoner. Både ytrefileten indrefileten entrecôten biffen ogokserulladen serveres med pommes frites bernaise og kryddersmør. Har manproblemer med kolesterolet burde ikke Jensen være førstevalget.

To fiskeretter står også på menyen nemlig sitronmarinert laksefilet ogfiskegrillspyd. Og det er mulig å bestille tomatsalat og frityrstekteløkringer i tillegg til hovedretten. Blant de fem forrettene kan man velgekjente klassikere som løksuppe rekecocktail og kamskjell. Eller kanskje delitt mer eksotiske «hvitløkgratinerte snegler».

Byløvene valgte å konsentrere seg om stedets hovedretter ogspesialiteter nemlig oksekjøttet. Det betydde at valgene falt påhenholdsvis en indrefilet på 200 gram til 249 kroner og okserullade fylt medsjampinjong ost og røkt skinke til 255 kroner. Kjøttspisere kan også velgebiffer og fileter på 300 gram mot tillegg i prisen.

Begge retter ble servert med kryddersmør bernaise pommes frites maiskolbeog brokkoli.

Før maten kom på bordet ble Byløvene forsynt med rykende ferskt brød. Etstort pluss til restauranten!

Begge typer kjøtt var av utmerket kvalitet men kunne kanskje med fordelvært bedre smaksatt. Smør og saus kom i små porsjonsskåler det hele delikattilberedt. Og sausen var tydelig laget fra grunnen av. Vår servitør varoppmerksom og vennlig men ikke spesielt informativ.

Etter dette inntaket av rødt kjøtt med tilsig av masse kaloriermente Byløvene at det ikke var noen grunn til plutselig slanking. Enhjemmelaget ostekake og gammeldags Banana Split måtte være en verdigavslutning på dette måltidet. Også på dessertsiden holder Jensens Biffhusseg til tradisjonen. Her var det pannekaker med iskrem iskrem med jordbærog Is Flensburger med syltede kirsebær.

Ostekaken var laget på kjeksbunn og var helt ordinær på smak. Det hjalp medbringebærsaus. Men dessverre Byløvene har smakt ostekaker av ganske andrekvaliteter.

Vårt besøk hos Jensen endte på 775 kroner. Da hadde vi holdt oss edrueligepå Farris.

Powered by Labrador CMS