Kultur

Søstre sammen

Forestillingen har fått navnet «Søstre» og tema er naturlig nok søsterforholdet. Det er første gang søstrene Haugen har jobbet sammen om en hel forestilling og de tar for seg alle søsterlivets sider: Fellesskapet vennskapet og tryggheten men også bindingene ufriheten og det klaustrofobiske som kan ligge i å kjenne hverandre så godt som to jevnaldrende søstre gjør.

– Hvor like man enn er er man også forskjellige. Under arbeidet med forestillingen har vi snakket om vår egen barndom og vårt eget forhold og jeg er overrasket over hvor forskjellig vi kan se på en del episoder sier Liv Hanne Haugen.

Nært forhold

Det er bare 16 måneder mellom storesøster Anne Katrine og lillesøster Liv Hanne og de ser hverandre både som søstre og venninner. Selv om Liv Hanne nå bor i Belgia er forholdet mellom dem fortsatt nært.

– Når jeg tenker på Liv Hanne ringer hun. Slik er det sier Anne Katrine Haugen.

Da de to arbeidet med forestillingen som første gang ble vist under Festspillene i Nord-Norge i fjor var Liv Hanne gravid. Det ble en naturlig del av tematikken: Hva skjer med søskenforholdet når den ene får barn? Blir deres eget forhold annerledes?

Norgesturné

Som to søstre som begge er dansere er de vant til å bli sammenlignet. De tror at det er en av grunnene til at de ikke tidligere har arbeidet sammen med unntak av en kort opptreden for et par år siden. Nå er begge så trygge på sitt eget fag at de kan. Men det betyr ikke at det har vært bare enkelt å jobbe sammen.

– Vi har hatt dager der vi er blitt enige om at den ene skal bestemme alt den dagen den andre skal bare si ja og dagen etter bytter vi sier Anne Katrine og de ler.

«Søstre» har Riksteater-premiere på Nøtterøy 12. oktober og den skal spilles 24 forskjellige spillesteder før jul.

Nyeste fra Dagsavisen.no: