Kultur

Gåtefull i det grønne

Astrid Nondals malerier er underfundige grønne og dunkle. Hun veksler mellom å framstille naturen som en klaustrofobisk trussel og et idyllisk skjulested. I tillegg til utstillingen i Galleri Haaken er Astrid Nondal representert på Carnegie Art Award 2006-utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Nondal er en av 21 nordiske kunstnere som juryen valgte ut.

I maleriene utforsker Nondal koloritt og stofflighet og noen av naturbildene inneholder uventet figurasjon. Astrid Nondal skaper sitt eget formspråk som er fjernt fra det vi ellers forbinder med det tradisjonsbundne naturlyriske maleriet. Bildene inneholder alltid noe som ikke stemmer og som stenger tilskueren ute.

Astrid Nondal kommer fra Tyssedal men bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi og Oslo Tegne- og Maleskole. Det er første gang Nondal har separatutstilling i Galleri Haaken men hun har hatt utstillinger en rekke steder siden den første separatutstillingen i UKS i 1990. Hun har også deltatt flere ganger på Høstutstillingen.

Norges Bank Museet for samtidskunst og Riksutstillinger er blant institusjonene som har kjøpt inn kunst av Astrid Nondal. Hun er også kjøpt inn av Norsk kulturråd og Ogawa Foundation i Tokyo. Nondal har hatt mange utsmykningsoppgaver blant annet Stortinget Komitéhuset i samarbeid med Ebba Bring. Bring og Nondals konkurranseutkast til Telenor Fornebu i 1999 ble premiert.

Utstillingen i Galleri Haaken varer til 23. oktober mens Carnegie Art Award 2006 på Høvikodden varer til 20. november. (Lille Frogner Allé 6)