Kultur

Turliv som tar av

– Fornuftige klær og stresset folk med settere som peser av gårde. Det ernoe usexy med det der. Jeg føler meg ikke helt hjemme i den norsketurestetikken er mer inspirert av frank friluftsliv med piknikkurver. Detser bedre ut sier Cathrine Constanse og ler.

Galleri 69 er åsted når hun og Kasper Søyland viser resultatet av leken mednorsk turliv. Utstillingen «Business & Pleasure» åpner i kveld.

– Vi har gjort mange dristige ting som for eksempel å bytte utKvikk-lunsjen med Kremtopper sier Cathrine Constanse og kikker skrått pået fotografi der hun sitter turfin midt i bildet med den nye tursjokoladen.

Huleboere

– Egentlig startet dette da vi møttes på et nachspiel og endte påGressholmen der vi plukket markjordbær. Da ble vi turkamerater forteller deto.

Prosjektet som vises på Grünerløkka er resultat av en ekspedisjon paret toktil Verdens Ende på Tjøme.

– Vi gjorde huleboere av oss for vi kjente til ei hule der nede. Så viforetok en tidsreise bakover samtidig som vi er livsnytere. Skulle finne utom det er mulig å leve det gode liv i overlevingsdrakt sier CathrineConstanse mens Kasper Søyland legger til at de tuller med mer en turliv.Sport religion og drama er alle temaer i videoene som skal vises i enombygd hule i bakrommet. Der har de to rigget til et lite bål i hjørnet ogsaueskinn på golvet for dem som skal se.

– Bildene viser hvordan vi famler oss fram som huleboere blant annet prøvervi fjernkontrollen på vippefyret på Verdens Ende sier Søyland og peker pået av bildene. De to er huleboere som tar det beste ut av nåtiden og harfaste ritualer som jakten på champagne og gode oster som har gått ut på dato.

– Vi leker med ting for kunst kan bli fryktelig alvorlig sier Constanse omden nye turmenyen hun og Søyland har komponert.

Allsidige

Både Cathrine Constanse og Kasper Søyland har allsidig erfaring somkunstnere gjennom mange år. Constanse har arbeidet mye med videoinstallasjon og performance mens Søyland er musiker. Han har blant annetspilt på Quart- og Øya-festivalene.

Galleri 69 drives av stiftelsen Grünerløkka Lufthavn som holder til i sammekomplekset. Lufthavna hadde tiårsjubileum sist høst og huser 70 leietakere.Men nå handler det altså om norske turvaner i galleriet presentert medfoto videoinstallasjon objekter og lyd.

Galleri 69

Toftes gt. 69

I kveld lørdag og søndag

Mer fra Dagsavisen