Nye takter

Samme sanger om igjen

Hva med et helt nytt album?

Dagsavisen anmelder

4

HIP HOP

«The New Classic – Reclassified»
Iggy Azalea
Def Jam/Import

Vi har hørt om Iggy en god stund nå og da jeg selv intervjuet henne i fjor snakket vi om dette albumet som var nesten klart allerede da. Nå er det ute i ny versjon med fem nye spor.

Når det er sagt, så tikker Iggy inn på hele tre poster i manualen for «hvordan få rapveteraner til å reagere»: Først og fremst er Iggy kvinne og det er ikke alltid så lett i en mannsdominert bransje og sjanger. Dernest er hun hvit - heller ikke det noen fordel når du skal slå igjennom som rapper i USA. Men det som kanskje provoserer flest er at hun slett ikke er amerikaner, men fra Australia, har tatt til seg en sørstatsdialekt og har signert med sørstatskongen T.I. Dette har ikke gått upåaktet hen og i kjølvannet av suksessen har hun fått mye pepper fra rapgamliser som Snoop.

Etter gigantisk suksess det siste året, sammen med blant andre Charli XCX og Ariana Grande, er det en popstjerne som står bak «Reclassified». Hun høres stadig litt ut som andre rappere der hun mikser opp stilen sin. Dette kan selvsagt være fordi hun gir ut plate på et stort selskap og de shopper låter av produsenter og komponister og flere av disse kan i utgangspunktet være skrevet for andre. Her får vi Stargatelåten «Black Widow» og singlene «Work» og «Change Yor Life», men også trap som i den nye «Iggy SZN» og det er litt denne sjongleringen som gjør Iggy til en interessant artist. Men hva med et helt nytt album?