Kultur

Pippi, ikke helt på topp

Ravn studio har igjen gått i fella og skapt et spill som er veldig repetativt.

Dagsavisen anmelder

BARNESPILL

Tidligere har Ravn Studio blant annet laget DS-spill av kjente figurer som Kaptein Sabeltann, Nissene i Blåfjell og Flåklypa. Denne gangen er det Astrid Lindgrens mest kjente figur, Pippi Langstrømpe, som har oppstått i digital versjon. Grafikken er fin og fargerik, musikken er kjent, og figuren er en de fleste norske barn har et sterkt forhold til. Likevel har Ravn studio igjen gått i fella og skapt et spill som er veldig repetativt.

Den rødhårede svensken er verdens sterkeste jente, og skal vi tro spillet, er hun tydeligvis også den mest tålmodige. For turen gjennom Pippis nabolag føles mer som en tålmodighetsprøve enn som underholdning. Hele handlingen går ut på at du snakker med en person som har mistet ting. Pippi tar på seg rollen som tingsamler og løper rundt i Villa Villekulla, byen og til slutt på sirkus for å plukke opp det folk savner. Gøy de første gangene, men når du for 40. gang plukker opp en banan eller vanner et blomsterbed, så kommer gjespene krypende.

Spillet skal ha for at det er satt inn flere funksjoner som blir introdusert underveis og som du er avhengig av å bruke for å nå avsidesliggende gjenstander. Pippi kan for eksempel slynge apekatten Herr Nilsson opp på platåer og kaste kaker på blinker som setter i gang flytende plattformer. Skulle gjerne sett mer av dette. Et hett tips! Pippi-spillet er ikke komplisert. Den enkleste måten å bli sittende fast på, er ved å tro at utviklerne har gjort det vanskelig for deg. Det har de ikke. Det enkle er ofte det beste, og det finnes alltid en løsning rett under nesa på deg.

De eviglange tingsamleroppdragene avbrytes av små spill i spillet. I et av dem konkurrerer Pippi blant annet mot vennene Tommy og Annika om å finne flest mulig slikkepinner. I et annet sidespill leker barna en motsatt form for «har‘n». I tillegg er det flere avsidesliggende løyper hvor Pippi skal fange flagg. Disse løpene skal visstnok være en kamp mot klokka, men det er aldri noe problem å holde seg innenfor tida. Småspillene er morsomme og kan gjentas flere ganger. Godt er det. For i likhet med tidligere spill fra Ravn Studio er det gjort unna på noen få timer.

Pippi kan ikke konkurrere med Super Mario når det kommer til spill. Likevel har hun det fortrinnet at hun er en kjent figur som både barn og foreldre har et sterkt forhold til. Når hun plukker opp hesten «Lilla Gubben» på strake armer og spaserer bortover veien, er gjenkjennelsesfaktoren stor.

Jeg kunne lett konkludert med at målgruppen vil syns dette spillet blir for kjedelig i lengden, men samtidig er det veldig mange barn som setter pris på å leke den samme leken om igjen og om igjen og om igjen. Spillet har fått aldersgrense tre år, og jeg ser ikke bort fra at det kan falle i smak hos de minste, men storesøster, storebror, mor og far bør holde seg langt unna. Med mindre de trenger hjelp til å sove i sommernatten.

inga.semmingsen@dagsavisen.no