Nye takter

Eldre i arbeidslivet

Willie Nelson er et godt argument for å la folk arbeide opp i 80-årsalderen.

Dagsavisen anmelder

5

POP

Willie Nelson and Sister Bobbie

«December Day: Willie‘s Stash Vol. 1»

Sony

«Willie‘s Stash» er en ny albumserie fra arkivene til Willie Nelson. Volum 1 inneholder relativt nye innspillinger. Nelson har ikke gitt ut plate siden i sommer, så det begynte å bli på tide. Dette er for øvrig hans femte nye utgivelse siden han fikk ny platekontrakt i forfjor. Et godt argument for å la folk arbeide opp i 80-årsalderen.

Willie Nelson synger og spiller gitar i umiskjennelig stil. Like suverent begge deler. Denne gangen hovedsakelig sammen med storesøsteren Bobbie på piano. De har selvfølgelig sunget og spilt med hverandre siden de var små, og sammen i band de siste 40 årene. Det høres ikke ut som dette er noe de har øvd på i en uendelighet. Derimot har sangene en sjarmerende følelse av å være spilt inn på direkten, med en intuitiv forståelse for samspillet, og overbevisende følsomhet. De får det til å høre så lett ut, men nesten ingen andre får det like godt til.

Albumet begynner med «Alexander’s Ragtime Band». De fortsetter med en rekke sanger fra sitt eget store repertoar, og noen standardlåter i tillegg. Utmerket underholdning til Nelson er tilbake med et nytt album en gang på nyåret. Han avslutter med å koble sammen Django Reinhardt-favoritten «Ou Est-Tu Mon Amour» med «I Never Cared For You», som er en av de fineste sangene Nelson har laget selv.