FOTO: PRIVAT

Inviterer til Isegran

Om alt går som det skal, vil Jan Ole Kjellesvig åpne spisestedet Magasinet på Isegran allerede til helga.

Kommunen har gitt deg ansvaret for å være vertskap i de historiske lokalene på Isegran, og du har tatt mange grep fram mot åpningen. Om formannskapet sier ja til skjenkebevilling i dag, åpner du allerede lørdag. Hvordan blir tilbudet?

– Først og fremst har vi pusset opp og gjort det ordentlig fint her. Vi har også satt inn et proft kjøkken, slik at vi kan lage ordentlig mat. Det er nemlig viktig for oss, vi vil lage god mat, og bruke mye tid på det. Vi har fått et godt team, og mandag hadde vi besøk fra kokkelandslaget, som hjalp oss litt. Vi går for enkle og gode retter av høy kvalitet. Men det skal ikke bli spesielt dyrt.

Isegran er godt besøkt om sommeren, men hva med resten av året?

– Ja, på sommeren er det mye folk her, og da går det nok litt av seg selv uten altfor mye aktiviteter. Men vi har mange planer om å skape mer aktivitet på Isegran som sted. Vi har jo også et bed & breakfast-tilbud her, og muligheten til å arrangere ting i båthuset. Vi ser også på om det kan arrangeres quiz, konserter og barnearrangementer i helgene utover høsten. Men det kommer vi tilbake til. Først er det sommersesongen som står for tur.

Hvorfor hadde du lyst til å gjøre dette?

– Jeg leste at kommunen trengte et vertskap, og så muligheten. Jeg er fra byen og har vært mye på Isegran som barn. Etter mange år i teknologi- og IT-bransjen ville jeg gjøre noe ganske annet. Dette er veldig praktisk, og vi har et bra lag og en god plan.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Da vil jeg trekke fram Georges Perec sin bok «Livet. Bruksanvisning». Det er en roman som er bygget på mange nivåer. Den forteller livet til en gjeng personer som bor i et blokkompleks i Paris. Det er noen fantastiske historier om forskjellige liv.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg er glad i utfordringer, og det er kanskje det at jeg aldri kjeder meg som gjør meg lykkelig. Jeg har alltid noe å gjøre.

Hvem var din barndomshelt?

– I barndommen var det uten tvil Emil i Lønneberget. Jeg kunne veldig lett relatere meg til ham som person og ikke minst de problemene han hadde, hehe!

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er ganske rotete. Det er noe jeg kan ha orden på, men ikke alt.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg ville helt klart gått i demonstrasjonstoget mot demonstrasjonstoget til disse nazistene som vil fjerne de homofiles rettigheter.

Er det noe du angrer på?

– Nei, ingenting.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg har for tida en veldig fascinasjon for Djengis Khan. Jeg vet ikke helt om jeg hadde kommet levende ut av heisen, men noen ord med ham hadde vært interessant.