Annonse

Voldelige ungdomsgjenger bekymrer Oslo-politiet

Politiet i Oslo etterforsker flere saker hvor ungdomsgjenger står bak trusler og uprovosert vold. Ofrene er også ungdommer.

Annonse
Innenriks

Av Marius Helge Larsen

Etterforskningsleder Anne Kristin Stakston Langvik ved Grønland politistasjon sier til ABC Nyheter at de siden jul har hatt rundt 20 saker som omhandler ran, vold og trusler fra ungdomsgrupperinger.

– Det er mye uprovosert vold, dessverre. Grupperingene finner en «feil» ved ungdommene og truer dem til å gjøre noe for å slippe unna bank, sier hun.

Senest i helgen skal 20 gutter skal ha sparket og slått en 15-åring til blods på Huk i Oslo – tilsynelatende uprovosert. Saken er en av flere som nå etterforskes av politiet.

– Det er unge gutter under 15 år og opp til 18 år som utsetter andre ungdommer for trusler, ran og vold. Det er ungdommer med forskjellig etnisk bakgrunn som går igjen, sier Langvik.

Ifølge etterforskningslederen har flere under 15 år begått alvorlig kriminalitet den siste tiden.

– Det er en ny trend at alvorligheten i sakene hvor ungdommer under 15 er innblandet, har endret seg veldig det siste året. Fra nasking, er det blitt alt fra voldtekter, ran og kroppskrenkelsessaker. Det er mye narkotika involvert, sier hun. (NTB)

Annonse