Annonse
En ulv på Langedrag spiser kjøtt. Nå foreslår fylkesmennene at det skal tas ut 28 av denne ulvens artsfrender til neste år, fra flokkene Osdalsflokken og Julussaflokken som begge har revir utenfor ulvesonen.

Vil utrydde disse to ulveflokkene neste år

Spås ny bråkerunde allerede.

Annonse
Innenriks

Både Osdalsflokken og Julussaflokken blir utryddet hvis innstillingen til neste års lisensjakt på ulv blir vedtatt.

Fylkesmennene anbefaler at det gis fellingstillatelse på 28 ulv neste år – fire færre enn i år. Det endelige vedtaket skal fattes av rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold mandag 26. juni, melder NRK.

Slettås, Kynna og Letjenna går fri

De to flokkene som fylkesmennene mener må tas ut, Osdalsflokken og Julussaflokken, har begge revir utenfor ulvesonen. I innstillingen gis det ikke tillatelse til jakt på ulver som har revir innenfor sonen.

Flokker som Slettås-, Kynna-, og Letjennaflokken blir dermed fredet hvis innstillingen blir vedtatt.

Osdalsflokken og Julussaflokken skaper problemer for beitenæringa og utmarksnæringa, og uttak av flokkene vil ikke true ulvebestandens overlevelse eller bidra til at målet om årlige ynglinger ikke blir nådd, mener fylkesmennene.

MDG tror på bråk

– Jeg tror dette vil vekke oppsikt, og bli like mye rabalder som i fjor. Det er mange ulike hensyn som står mot hverandre, sier Øyvind Solum, som er leder for rovviltnemnda i Oslo, Akershus og Østfold.

Solum er også fylkesleder i Miljøpartiet De Grønne i Akershus. Senterparti-politiker og leder i rovviltnemnda i Hedmark, Arnfinn Nergård er ikke enig i at 28 ulver er et for høyt tall.

– Jeg mener det vil være konfliktdempende om vi har uttak innenfor sona, sier han.

(NTB)

Annonse