Politiet har beslaglagt eiendommen til Hells Angels MC på Alnabru i Oslo onsdag. FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX

Vil inndra Hells Angels' hovedkvarter

AKSJON: Politiet beslagla Hells Angels' eiendom i Strømsveien i Oslo i en større politiaksjon onsdag formiddag.

Bakgrunnen for aksjonen er en beslutning om at hele eiendommen skal inndras til fordel for staten som ledd i en kommende straffesak mot flere personer med tilknytning til klubben.

– Ved to anledninger er det funnet ulovlige våpen på eiendommen, og derfor er det besluttet å ta beslag i eiendommen med tanke på krav om inndragning, sier politiinspektør Einar Aas, leder på seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB.

Våpenbeslag

Det første av de to våpenbeslagene i lokalene til mc-klubben skjedde i februar 2010, da det ble funnet fire ulovlige våpen. Det andre beslaget kom et knapt år senere da politiet fant elleve ulovlige våpen på eiendommen, opplyser Aas.

– Vi anser eiendommen som brukt til kriminell virksomhet. Det er nå tatt ut tiltale i saken der vi fant våpen, og i sammenheng med den vil det bli vurdert å legge ned krav om inndragning, sier politiinspektøren.

Vedtaket om beslag ble fattet kort tid før aksjonen startet onsdag morgen klokken 10.

Ingen skattesak

Talsperson for Hells Angels, Rune «Supern» Olsgaard, var tydelig ikke orientert om bakgrunnen for politiets aksjon onsdag og sier til TV 2 at han tror det må ha bakgrunn i et skattekrav.

– Vi fikk et nytt krav på 50.000 forrige uke med betalingsfrist i november, så dette må skyldes en misforståelse, sier han til kanalen.

I Skatt Øst var derimot ingen kjent med aksjonen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Dag Magnus Nilsen til NTB. (NTB)